ΚΟΣΜΟΣ

Έβρισε σκαιότατα τον Νετανιάχου: Προδωμένος από τον πρώην φίλο του δηλώνει ο Τραμπ

Έβρισε σκαιότατα τον Νετανιάχου: Προδωμένος από τον πρώην φίλο του δηλώνει ο Τραμπ
Ο Τραμπ εμφανίστηκε ιδιαίτερα θυμωμένος απέναντι στον πρώην «σύμμαχό» του. AP Photo/Alex Brandon, File

Απογοητευμένος και «προδομένος» εμφανίστηκε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά την κίνηση του τελευταίου να συγχαρεί τον τότε νεοκλεγέντα πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα από την εβραϊκή καθημερινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth.

Ο Τραμπ κατηγόρησε επανειλημμένως τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ για «προδοσία», υποστηρίζοντας πως είχε βοηθήσει τον Νετανιάχου στην επανεκλογή του, ανατρέποντας πολιτική δεκαετιών για το Ισραήλ.

«Το πρώτο άτομο που τον συνεχάρη (σ.σ. τον Μπαίντεν) ήταν ο Μπίμπι Νετανιάχου» ανέφερε ο Τραμπ αποκαλώντας τον Νετανιάχου με το παρατσούκλι του. «Ο άνθρωπος για τον οποίο έκανα τα περισσότερα σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο» ανέφερε ο Αμερικανός τέως πρόεδρος στον Ισραηλινό δημοσιογράφο Μπαράκ Ραβίντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης για το επερχόμενο βιβλίο του με τίτλο «Trump’s Peace: The Abraham Accords and the reshaping of the Middle East».

«Δεν του έχω μιλήσει έκτοτε. Γ@@@@ε τον» πρόσθεσε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ εμφανίστηκε ιδιαίτερα θυμωμένος με ένα συγκεκριμένο βίντεο που είχε δημοσιευτεί από τον Νετανιάχου στις 20 Ιανουαρίου, ημέρα ορκωμοσίας του νέου προέδρου, όπου έκανε λόγο για «θερμή προσωπική φιλία πολλών δεκαετιών».

«Τον συμπαθούσα τον Μπίμπι. Ακόμα τον συμπαθώ. Αλλά μ' αρέσει επίσης και η αφοσίωση. Το πρώτο άτομο που συνεχάρη τον Μπάιντεν ήταν ο Μπίμπι. Και όχι μόνο τον συνεχάρη, το έκανε και μαγνητοσκοπημένα» τόνισε ο Τραμπ, συμπληρώνοντας πως ήταν προσωπικά απογοητευμένος. «Ο Μπίμπι θα μπορούσε να μείνει ήσυχος. Έκανε ένα φρικτό λάθος».

Πάντως, η εφημερίδα Χααρέτζ του Ισραήλ παρατηρεί πως σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς Τραμπ, ο Νετανιάχου φέρεται να καθυστέρησε πάνω 12 ώρες σε σχέση με άλλους ηγέτες για τα συγχαρητήρια. Μάλιστα, ο Νετανιάχου απέφυγε να αναφερθεί σε «νεοεκλεγέντα» πρόεδρο, ενώ ακολούθησε ανάρτησή του στο Twitter που επαινούσε τον Τραμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ