ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ιταλία: Σκέψεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους χώρους εργασίας

Κορωνοϊός - Ιταλία: Σκέψεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους χώρους εργασίας
Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Ιταλία θα τεθεί σε εφαρμογή εάν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται και το σύστημα υγείας βρεθεί υπό πίεση (Φωτογραφια αρχείου) AP Photo / Andrew Medichini

Στα σχέδια της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία, να επεκτεθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους χώρους εργασίας, αναφέρεται η εφημερίδα La Stampa.

Το μέτρο σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, θα τεθεί σε εφαρμογή στην περίπτωση που τα κρούσματα και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία συνεχίσουν να αυξάνονται και το σύστημα υγείας της χώρας τεθεί υπό πίεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση της Ρώμης θα επεκτείνει τη χρήση του «σούπερ πράσινου πάσου» και στους χώρους εργασίας. Κάτι που σημαίνει ότι, για να μπορεί κανείς να πηγαίνει στην δουλειά του, θα πρέπει να διαθέτει - υποχρεωτικά - πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Πάνω από έξι εκατ. Ιταλοί δεν έχουν εμβολιαστεί

Στο μεταξύ, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, ότι στη χώρα υπάρχουν ακόμη πάνω από έξι εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 6.103.160 κατοίκους της χώρας. Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεμβολίαστων ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία 40 με 49 ετών και σε εκείνη 50 με 59 ετών.

«Η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Αυτό το νέο κύμα κορωνοϊού πλήττει σημαντικά όλη την Ευρώπη. Και στην Ιταλία καταγράφεται αύξηση των μολύνσεων», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

«Παραμένουμε, βέβαια, μια από τις χώρες με την καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση χάρη στην εκστρατεία εμβολιασμού μας», πρόσθεσε.

Συνολικά, έχει λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 το 88% των κατοίκων και τη δεύτερη το 85%. Την αναμνηστική δόση, έως τώρα έκαναν δέκα εκατομμύρια Ιταλοί.

Τις επόμενες ημέρες, οι υγειονομικές αρχές στοχεύουν οι εμβολιασμοί να φθάσουν τις 500.000 ανά εικοσιτετράωρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ