ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Σάσκια Έσκεν και Λαρς Κλινγκμπάιλ το νέο ηγετικό δίδυμο των Σοσιαλδημοκρατών

Γερμανία: Σάσκια Έσκεν και Λαρς Κλινγκμπάιλ το νέο ηγετικό δίδυμο των Σοσιαλδημοκρατών
Αμφότεροι προέρχονται από την αριστερή πτέρυγα του SPD Hannibal Hanschke/Pool Photo via AP

Η Σάσκια Έσκεν και ο Λαρς Κλινγκμπάιλ είναι το νέο ηγετικό δίδυμο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) της Γερμανίας μετά την εκλογή τους σήμερα, Σάββατο, από το τακτικό συνέδριο, ενώ ως νέος γενικός γραμματέας προτάθηκε ο πρώην αρχηγός της Νεολαίας του κόμματος Κέβιν Κιούνερτ.

Η Σάσκια Έσκεν, συμπρόεδρος του SPD από το 2019, επανεξελέγη με 76,7%, ενώ ο Λαρς Κλινγκμπάιλ, μέχρι τώρα γενικός γραμματέας, έλαβε το 86,3% των ψήφων και διαδέχεται τον Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, ο οποίος αποχώρησε από την ενεργό πολιτική.

Τόσο οι δύο συμπρόεδροι, όσο και ο μελλοντικός γενικός γραμματέας ανήκουν στην αριστερή πτέρυγα του SPD, αντίθετα από τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο οποίος δεν είχε θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία.

«Θέλουμε να αλλάξουμε αυτή τη χώρα, να την κάνουμε πιο ισχυρή και πιο δίκαιη. Θέλω να βοηθήσω ώστε το SPD να γίνει το αριστερό λαϊκό κόμμα που χρειάζεται τόσο επειγόντως η Γερμανία» δήλωσε η Σάσκια Έσκεν, ενώ ο Λαρς Κλινγκμπάιλ τόνισε ότι η εκλογική νίκη του SPD «δεν αρκεί», καθώς τώρα, όπως είπε, «είναι η ευκαιρία για μια σοσιαλδημοκρατική δεκαετία»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ