ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Δύο μωρά πάντα κάνουν τα πρώτα τους αδέξια βήματα και είναι ακαταμάχητα

Γαλλία: Δύο μωρά πάντα κάνουν τα πρώτα τους αδέξια βήματα και είναι ακαταμάχητα
Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ζωολογικός κήπος εμφανίζονται τα δύο μωρά πάντα να εξερευνούν αδέξια τη... ζωή Zooparc de Beauval via AP

Λίγο δειλά στην αρχή, με διστακτικές και αξιολάτρευτα αδέξιες κινήσεις, δύο δίδυμα γιγάντια πάντα κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε δημόσια θέα στο «σπίτι» τους στον ζωολογικό κήπο Beauval της Γαλλίας.

Τα θηλυκά δίδυμα πάντα γεννήθηκαν τον Αύγουστο.

Η μητέρα τους, Χουάν Χουάν, και ο πατέρας τους, Γουαν Ζι, βρίσκονται στον ζωολογικό κήπο Beauval, νότια του Παρισιού, σε ένα δεκαετές «δάνειο» από την Κίνα, στο πλαίσιο κινήσεων ανάδειξης των καλών σχέσεων με τη Γαλλία.

Τα δίδυμα πάντα, που ονομάζονται Χουανλίλι και Γουαντούτου είναι οι νέοι τους απόγονοι μετά το πρώτο πάντα που γεννήθηκε ποτέ στη Γαλλία, τον Γουαν Μενγκ, το 2017.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ζωολογικός κήπος σήμερα, Σάββατο, εμφανίζονται τα δύο πάντα να εξερευνούν αδέξια τη... ζωή.

Μόλις παίρνουν λίγο θάρρος, προσπαθούν να σκαρφαλώσουν σε βράχους και τα καταφέρνουν με γλυκιά επιμονή και... τσουλήθρα στην κατάβαση.

Τα μικρά θα περάσουν τα πρώτα χρόνια τους στη Γαλλία προτού σταλούν στην Κίνα.

Zooparc de Beauval via AP

Ο Γάλλος αστέρας του ποδοσφαίρου Κιλιάν Εμπαπέ και η Κινέζα Ολυμπιονίκης στις καταδύσεις Ζιάνγκ Ζιακί είναι οι «νονοί» των διδύμων, καθώς ανακοίνωσαν τα ονόματά τους σε ειδική τελετή τον Νοέμβριο.

Σήμερα υπάρχουν περίπου 1.800 πάντα που ζουν στη φύση στην Κίνα και περίπου 500 σε αιχμαλωσία παγκοσμίως.

Η Κίνα για δεκαετίες δώριζε σε φιλικά έθνη την ανεπίσημη εθνική μασκότ της -η γνωστή «διπλωματία των πάντα». Πλέον η χώρα δανείζει πάντα σε ζωολογικούς κήπους κυρίως με εμπορικούς όρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ