ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Στο σκοτάδι για τρίτη ημέρα 41 χωριά της ελληνικής μειονότητας στον νομό Αργυροκάστρου

Αλβανία: Στο σκοτάδι για τρίτη ημέρα 41 χωριά της ελληνικής μειονότητας στον νομό Αργυροκάστρου
Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές στην Αλβανία με τη στάθμη των νερών να φτάνουν και το ένα μέτρο. AP Photo/Hektor Pustina

Έντονα προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετωπίζουν τα 41 χωριά της ελληνικής μειονότητας του Δήμου Δρόπολης στον νομό Αργυροκάστρου, τα οποία για τρίτη ημέρα σήμερα παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών πλημμύρισαν τον υποσταθμό υψηλής τάσης στο Αργυρόκαστρο, από όπου η περιοχή προμηθεύεται ρεύμα με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Σε συνδυασμό, δε, με τις πλημμύρες σε κάμπους, οδικούς άξονες και χωριά, καθώς και το τσουχτερό κρύο έχει δυσκολέψει ιδιαίτερα η ζωή των κατοίκων ελληνικής καταγωγής.

Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές στην Αλβανία. Η στάθμη του νερού στον Αώο ποταμό έχει υπερβεί τα ιστορικά επίπεδα με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει και να πλημμυρίσουν πολλές περιοχές στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, ειδικά στο τελικό στάδιο πριν ο ποταμός φθάσει στη θάλασσα.

Τα νερά στις πλημμυρισμένες περιοχές έχουν φθάσει το ένα μέτρο. Ιδιαίτερα είναι τα προβλήματα στους νομούς της Αυλώνας και του Φίερι. Πολλά σπίτια και νοικοκυριά έχουν πλημμυρίσει, ενώ 50 οικογένειες έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους. Επίσης, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες έχουν καταστραφεί.

Προβλήματα σημειώθηκαν και σε περιοχές στο βόρειο και νότιο ανατολικό τμήμα της χώρας λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ