ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Στους επτά οι νεκροί από την κατάρρευση της πολυκατοικίας - Αγνοούνται δύο ένοικοι

Ιταλία: Στους επτά οι νεκροί από την κατάρρευση της πολυκατοικίας - Αγνοούνται δύο ένοικοι
«Οι έρευνες συνεχίζονται αδιάκοπα» υπογραμμίζουν οι Αρχές της πόλης. Italian Firefighters Vigili del Fuoco via AP

Στους επτά έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών και δύο ακόμη αγνοούνται μετά την κατάρρευση τετραώροφης πολυκατοικίας, η οποία προκλήθηκε από έκρηξη, στην πόλη Ραβανούσα της Σικελίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.

Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν χθες, Κυριακή, άλλα τέσσερα πτώματα από τα συντρίμμια κτηρίων στην πόλη αυτή της Σικελίας, τα οποία κατέρρευσαν ή υπέστησαν ζημιές από έκρηξη που μπορεί να οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου, ανεβάζοντας σε επτά τον επίσημο απολογισμό των νεκρών, ανακοίνωσε η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

«Οι έρευνες συνεχίζονται αδιάκοπα» για να βρεθούν άλλοι δύο άνθρωποι που αγνοούνται μετά την έκρηξη, η οποία κατέστρεψε ή προκάλεσε ζημιές το Σάββατο το βράδυ σε τέσσερις πολυκατοικίες στην πόλη Ραβανούσα, στο νότιο τμήμα της Σικελίας, πρόσθεσε η περιφερειακή υπηρεσία της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Σικελίας σε μήνυμά της στο Facebook.

Οι διασώστες, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, εντόπισαν στα ερείπια ζωντανές δύο γυναίκες.

Μετά την έκρηξη ο δήμαρχος της Ραβαούσα, ο Καρμέλο ντ’ Άντζελο, απηύθυνε έκκληση μέσω Facebook «προς όσους διαθέτουν φτυάρια και μπουλντόζες». «Πρόκειται για μια καταστροφή», σχολίασε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ