ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός- Αυστραλία: Περαιτέρω χαλάρωση των κανόνων στη χώρα ενόψει των Χριστουγέννων

Κορωνοϊός- Αυστραλία: Περαιτέρω χαλάρωση των κανόνων στη χώρα ενόψει των Χριστουγέννων
Τα σύνορα του σε όλους τους εμβολιασμένους άνοιξε μετά από σχεδόν μισό χρόνο το Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα και πολλοί είναι εκείνοι που θα επιθυμήσουν να μετακινηθούν.  AP Photo

Τα σύνορα του σε όλους τους εμβολιασμένους άνοιξε μετά από σχεδόν μισό χρόνο το Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα και πολλοί είναι εκείνοι που θα επιθυμήσουν να μετακινηθούν. 

Εκατοντάδες αυτοκίνητα είχαν σχηματίσει ουρά στο νότιο σύνορο του Κουίνσλαντ με την Νέα Νότια Ουαλία αρκετά προτού έρθει η ώρα που είχε οριστεί για την χαλάρωση των μέτρων, στη 01:00 πμ τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος της Κυριακής), σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα.

Η πολιτεία Κουίνσλαντ, η τρίτη πολυπληθέστερη της Αυστραλίας, έκλεισε τα σύνορά της στην Νέα Νότια Ουαλία τον Ιούλιο και στη συνέχεια στους ταξιδιώτες από τη Βικτόρια για να προστατευθεί από ξέσπασμα του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του νέου κορωνοϊού που συγκλόνιζε το ανατολικό τμήμα της χώρας για μήνες.

«Θα ζήσουμε με την COVID - αλλά με τους δικούς μας όρους», σημείωσε η πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ Αναστάσια Παλάστσουκ σε μήνυμά της στο Twitter, καθώς η πολιτεία έφτασε τον στόχο της για τον πλήρη εμβολιασμό κατά της COVID-19 του 80% του πληθυσμού της άνω των 16 ετών, κάτι το οποίο αποτελούσε προϋπόθεση για τη χαλάρωση των μέτρων.

Η αεροπορική εταιρεία Qantas ανακοίνωσε ότι θα μετέφερε σχεδόν 10.000 επιβάτες από και προς το Κουίνσλαντ σήμερα με περίπου 100 πτήσεις της, στις περισσότερες από τις οποίες υπήρχε πληρότητα κρατήσεων.

Οι πολιτείες της Αυστραλίας χαλαρώνουν τους μεθοριακούς κανόνες μετά την επίτευξη υψηλότερων ποσοστών εμβολιασμού κατά της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός παρά την απειλή από το νέο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του ιού.

Η Τασμανία αναμένεται να ξανανοίξει τα σύνορά της στις άλλες πολιτείες αργότερα αυτήν την εβδομάδα, ενώ η Δυτική Αυστραλία ανακοίνωσε ότι θα ξανανοίξει τα σύνορά τις στις 5 Φεβρουαρίου. Η Νότια Αυστραλία υποδέχεται ταξιδιώτες από άλλες πολιτείες από τα τέλη Νοεμβρίου.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει σχεδόν 229.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 2.104 θανάτους από την COVID-19, πολύ λιγότερους από πολλές χώρες με τις οποίες μπορεί να συγκριθεί. Μέχρι στιγμής περίπου 70 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στη χώρα, κυρίως στο Σίδνεϊ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ