ΚΟΣΜΟΣ

Χονγκ Κονγκ: Έσβησε η πυρκαγιά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου - Ασφαλείς και οι 150 παγιδευμένοι

Χονγκ Κονγκ: Έσβησε η πυρκαγιά στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου - Ασφαλείς και οι 150 παγιδευμένοι
Η αστυνομία γνωστοποίησε ότι 13 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο λόγω της πυρκαγιάς στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, ένας απ' αυτούς ημιλιπόθυμος. AP Photo

Καλά στην υγεία τους είναι οι περίπου 150 άνθρωποι οι οποίοι παγιδεύτηκαν σήμερα Τετάρτη στη στέγη του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου του Χονγκ Κονγκ μετά από πυρκαγιά , η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό 13 ανθρώπων, πριν οι πυροσβέστες την κατασβέσουν.

Το Κέντρο Παγκόσμιου Εμπορίου (World Trade Center) των 39 ορόφων στεγάζει εστιατόρια, γραφεία και καταστήματα στη σφύζουσα εμπορική συνοικία Κόζγουεϊ Μπέι.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι (τοπική ώρα) σε κοινόχρηστο δωμάτιο στο εμπορικό κέντρο του κτιρίου στους κάτω ορόφους του, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης, πριν επεκταθεί στη σκαλωσιά από μπαμπού που επενδύει το εξωτερικό του.

Οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν πως πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες με δύο μάνικες υψηλής πίεσης, ενώ χρησιμοποίησαν τηλεσκοπικές κλίμακες και αναπνευστικές συσκευές στην προσπάθειά τους να διασώσουν τους παγιδευμένους.

Η αστυνομία γνωστοποίησε στο Reuters ότι 13 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ένας απ' αυτούς ημιλιπόθυμος.

«Η πυρκαγιά κατασβέστηκε στις 16:30 (τοπική ώρα, 10:30 ώρα Ελλάδας)», ανακοίνωσε στο Reuters η πυροσβεστική.

Νωρίτερα πελάτες του εμπορικού κέντρου και εργαζόμενοι στα γραφεία εξήλθαν μαζικά από το κτίριο καθώς καπνός υψωνόταν απ' αυτό και η αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία σε μεγάλες γειτονικές οδούς.

Περίπου 100 άνθρωποι μετακινήθηκαν από ένα εστιατόριο προς τον τελευταίο, 39ο όροφο, όταν ξέσπασε η φωτιά και καπνός γέμισε την αίθουσα, ανακοίνωσε η αστυνομία, σύμφωνα με το δίκτυο RTHK.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ