Η Ιταλία του Μάριο Ντράγκι είναι η «χώρα της χρονιάς» για τον Economist
Ανανεώθηκε:
«Χώρα της χρονιάς» για το 2021 ανακηρύσσει την Ιταλία το βρετανικό περιοδικό The Economist, σε αναγνώριση της προόδου που συντελέστηκε στη χώρα υπό τη διακυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι.
«Η Ιταλία άλλαξε χάρη στον Μάριο Ντράγκι, έναν πρωθυπουργό ο οποίος γνωρίζει τη δουλειά του και χαίρει εκτίμησης σε διεθνές επίπεδο» τονίζει το περιοδικό.
Παράλληλα εκτιμά ότι «εάν ο Ντράγκι εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας τον προσεχή Φεβρουάριο, η σταθερότητα της χώρας θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο» σε μία περίοδο κατά την οποία «η πλειοψηφία των πολιτικών παραμέρισε τις όποιες διαφορές για να στηρίξει ένα πρόγραμμα ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων».
Σύμφωνα με το Economist, «η Ιταλία είναι η χώρα που φέτος σημείωσε την μεγαλύτερη βελτίωση», ενώ δεν πρέπει να αγνοείται και ότι «το ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, ενώ η οικονομία της ανακάμπτει πιο γρήγορα από εκείνη της Γερμανίας και της Γαλλίας».
Μητσοτάκης: «Αν βρούμε φυσικό αέριο αλλάζουν τα πάντα» - Οι σχέσεις με ΗΠΑ, η Τουρκία και το SAFE
17:03
Αγρότες: Η στιγμή που τρακτέρ τρέχει με όπισθεν να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό - «Πάτα τον» φώναζαν (vid)
16:54
Μαρινάκης: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με τους αγρότες όταν συμβαίνουν επιθέσεις σε αστυνομικούς
16:50
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φιλέτο γαύρου σε ηλιέλαιο
16:45