ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ο Τζόνσον έχασε σε εκλογές προπύργιό του - Σε δεινή θέση οι Τόρις

Βρετανία: Ο Τζόνσον έχασε σε εκλογές προπύργιό του - Σε δεινή θέση οι Τόρις
Οι Τόρις είχαν κερδίσει τη συγκεκριμένη έδρα, στην περιοχή Βόρειο Σρόψιρ, με διαφορά 23.000 ψήφων το 2019 AP Photo/Frank Augstein

Βαριά ήττα υπέστη το κόμμα του Μπόρις Τζόνσον σε εκλογική περιφέρεια που θεωρείτο προπύργιό του στην κεντρική Αγγλία, στην ψηφοφορίαγια την πλήρωση μιας έδρας στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Όπως δείχνουν τα επίσημα αποτελέσματα ο Βρετανός πρωθυπουργός βρίσκεται σε δεινή θέση.

Η υποψήφια των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, η Χέλεν Μόργκαν, επιβλήθηκε με διαφορά σχεδόν 6.000 ψήφων του υποψηφίου των Τόρις στη διαδικασία αυτή, που οργανώθηκε μετά την παραίτηση του βουλευτή των Συντηρητικών Όουεν Πάτερσον, κατηγορούμενου για lobbying έναντι αμοιβής.

Οι Τόρις είχαν κερδίσει τη συγκεκριμένη έδρα, στην περιοχή Βόρειο Σρόψιρ, με διαφορά 23.000 ψήφων το 2019.

«Απόψε, οι πολίτες στο Βόρειο Σρόψιρ μίλησαν για λογαριασμό του βρετανικού λαού. Το είπαν δυνατά και καθαρά: ‘Μπόρις Τζόνσον, το πάρτι τέλειωσε’», ανέφερε η κυρία Μόργκαν στην επινίκια ομιλία της.

Οι Συντηρητικοί κέρδιζαν μέχρι σήμερα την έδρα αυτή στην κεντρική Αγγλία αδιαλείπτως αφότου δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, το 1983.

Για αρκετούς αναλυτές η ψήφος τιμωρίας των Συντηρητικών καταγράφεται ενώ ο κ. Τζόνσον βάλλεται σε πολλά μέτωπα, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις γύρω από τα πάρτι συνεργατών του στη Ντάουνινγκ Στριτ τα περσινά Χριστούγεννα, όταν επισήμως η χώρα βρισκόταν σε lockdown.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ