ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός- Ν. Αφρική: Η χώρα θα δωρίσει 2 εκατ. δόσεις εμβολίων σε άλλα κράτη της ηπείρου

Κορωνοϊός- Ν. Αφρική: Η χώρα θα δωρίσει 2 εκατ. δόσεις εμβολίων σε άλλα κράτη της ηπείρου
Η Νότια Αφρική ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson σε άλλες χώρες της Αφρικής AP Photo

Στη δωρεά 2 εκατ. δόσεων εμβολίων της Johnson&Johnson θα προχωρήσει η Νότια Αφρική, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα η χώρα. Τα εμβόλια θα μοιραστούν σε άλλες χώρες της Αφρικής και θα είναι διαθέσιμα από το νέο έτος μέσω της σχετικής πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει η Αφρικανική Ένωση

«Η δωρεά αντιπροσωπεύει την αλληλεγγύη της Νότιας Αφρικής με τους αδελφούς και τις αδελφές μας στην ήπειρο με τους οποίους είμαστε ενωμένοι στη μάχη ενάντια σε αυτή την πρωτόγνωρη απειλή προς τη δημόσια υγεία και την οικονομική ευημερία», επεσήμανε η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση σε κοινή ανακοίνωσή της με την ομάδα αρμόδια για τα εμβόλια της Αφρικανικής Ένωσης.

Ο Στράιβ Μασιγίβα της Αφρικανικής Ένωσης δήλωσε ότι οι 2.030.400 δόσεις που θα δωρίσει η Νότια Αφρική θα διανεμηθούν σε χώρες με χαμηλό εισόδημα το συντομότερο δυνατό.

Η Νότια Αφρική έχει ανοσοποιήσει πλήρως περίπου το 38% των ενηλίκων της χώρας, ποσοστό μεγαλύτερο από πολλές άλλες χώρες της Αφρικής, αλλά χαμηλότερο από τον στόχο που είχε θέσει η κυβέρνηση. Πρόσφατα μάλιστα οι αρχές ζήτησαν να καθυστερήσουν οι παραδόσεις εμβολίων λόγω της βραδύτητας της εμβολιαστικής εκστρατείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ