ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Η στιγμή που μια μεγάλη αράχνη διακόπτει τη συνέντευξη Tύπου υπουργού

Αυστραλία: Η στιγμή που μια μεγάλη αράχνη διακόπτει τη συνέντευξη Tύπου υπουργού
Ένα απρόοπτο συμβάν κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό Screen Grab/video

Ένα απροσδόκητο περιστατικό συνέβη αυτήν την εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου, όταν ενώ μιλούσε η υπουργός Υγείας μιας πολιτείας της Αυστραλίας κάποιος την ειδοποίησε ότι μια μεγάλη αράχνη περπατούσε επάνω της.

Παρά την εμφανή της προσπάθεια να διατηρήσει την ψυχραιμία της, η Yvette D’ath ανυπομονούσε να τη βοηθήσουν ώστε να φύγει το αρθρόποδο από πάνω της.

«Δεν συμπαθώ τις αράχνες αλλά θα προσποιηθώ ότι αυτό δεν συμβαίνει. Θα συνεχίσω υποκρινόμενη ότι δεν έχω μια μεγάλη αράχνη - κυνηγό να περπατάει στο πόδι μου. Αν ανέβει στο πρόσωπό που, παρακαλώ ενημερώστε με», είπε προσπαθώντας με χιούμορ να διαχειριστεί την «κρίση».

Οι αράχνες - κυνηγοί (huntsmans), που ανήκουν στο είδος σπαρασσίδα, είναι μεγάλες αράχνες με το άνοιγμα ποδιών που φτάνει τα 15 εκατοστά. Παρά το γεγονός ότι διαθέτουν δηλητήριο, διστάζουν να δαγκώσουν και δεν θεωρούνται επικίνδυνες.

«Έχουμε κορωνοϊό, έχουμε και αράχνες», είπε μετά την επιτυχημένη επιχείρηση απομάκρυνσης της αράχνης από πάνω της, και συνέχισε την ενημέρωση για την κατάσταση αναφορικά με την πανδημία στο Κουίνσλαντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ