ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Βρετανία: Δεν αποκλείει νέα μέτρα η κυβέρνηση - Ανησυχία για τα κρούσματα της Όμικρον

Κορωνοϊός - Βρετανία: Δεν αποκλείει νέα μέτρα η κυβέρνηση - Ανησυχία για τα κρούσματα της Όμικρον
Περίπου το 60% όλων των νέων κρουσμάτων, αποδίδονται στην παραλλαγή Όμικρον. AP/Anna Johnson

Η βρετανική κυβέρνηση παρακολουθεί τα τελευταία στοιχεία για την COVID-19 σχεδόν κάθε ώρα και θα κάνει οτιδήποτε είναι δυνατό, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζάβιντ, στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ανάλυση των στοιχείων δείχνει ότι περίπου το 60% όλων των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19 στην Αγγλία αποδίδονται στην παραλλαγή Όμικρον, που παρουσιάζει ταχεία μετάδοση.

Ωστόσο, η χώρα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τα περασμένα Χριστούγεννα, επί τη βάσει των εμβολιασμών, αλλά και των διαγνωστικών ελέγχων.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη λήψη πιθανών περαιτέρω μέτρων, ο Τζάβιντ απάντησε: «Θα κάνουμε ότι χρειάζεται, αλλά αυτό πρέπει να υποστηρίζεται από τα στοιχεία…, παρακολουθούμε τα στοιχεία, τα συζητάμε με τους επιστήμονες και τους καλύτερους συμβούλους μας σε ωριαία βάση, ενώ θα τα παρακολουθούμε προσεχτικά, προκειμένου να κρατήσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο».

«Αναπόφευκτη» η επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων

Η επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της COVID-19 είναι αναπόφευκτη, καθώς χωρίς νέους περιορισμούς, η Βρετανία θα δει σε πορεία κατάρρευσης το εθνικό σύστημα Υγείας (NHS), δήλωσε σήμερα στο BBC, o δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν.

Ο Καν κήρυξε χθες μία «κατάσταση ανάγκης» προκειμένου να βοηθήσει τα νοσοκομεία του Λονδίνου να αντιμετωπίσουν την αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19, που προκαλείται από την ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

«Νομίζω ότι είναι αναπόφευκτο» δήλωσε ο Καν στο BBC, όταν ερωτήθηκε για την πιθανότητα επιβολής νέων περιοριστικών μέτρων.

«Αν δεν επιβάλουμε νέους περιορισμούς το ταχύτερο, θα δούμε περισσότερα θετικά κρούσματα, αλλά και είναι πιθανό οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, όπως το NHS να βρεθούν σε τροχιά κατάρρευσης, αν δεν καταρρεύσουν» προειδοποίησε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ