ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ιταλία: Υποχρεωτική ξανά η μάσκα σε ανοικτούς χώρους από την Πέμπτη στη Ρώμη

Κορωνοϊός - Ιταλία: Υποχρεωτική ξανά η μάσκα σε ανοικτούς χώρους από την Πέμπτη στη Ρώμη
Ανάλογη απόφαση για τη υποχρεωτική μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, μπορεί να ληφθεί μέσα στην εβδομάδα και από την κυβέρνηση Ντράγκι, με ισχύ σε ολόκληρη την χώρα AP Photo / Luca Bruno

Ανησυχία προκαλεί η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον στην Ιταλία, που λαμβάνει προστατευτικά μέτρα με πρώτο την επαναφορά της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Πρώτη η περιφέρεια της Ρώμης επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζεται να εγκρίνει μέτρο που θα καθιστά και πάλι υποχρεωτική την χρήση της προστατευτικής μάσκας σε ανοικτούς χώρους. Το μέτρο αναμένεται να ισχύσει από την Πέμπτη, ενώ ανάλογη απόφαση μπορεί να ληφθεί μέσα στην εβδομάδα και από την κυβέρνηση Ντράγκι, με ισχύ σε ολόκληρη την χώρα.

Ακυρώνουν τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους οι Ιταλοί

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της δημοσκοπικής εταιρίας Demoskopika, οκτώ εκατομμύρια Ιταλοί αποφάσισαν να ακυρώσουν τελικά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Το 90%, δε, όσων αποφάσισαν να «αποδράσουν» από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους, έστω και για μια μόνο ημέρα, θα παραμείνει εντός των εθνικών συνόρων.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 16.213 κρούσματα κορονοϊού και 137 θάνατοι. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 337.222 διαγνωστικά τεστ, το 4,8% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Aπό την αρχή της πανδημίας στη χώρα οι μολύνσεις είναι 5.405.368 και 135.778 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ