ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλαξη Όμικρον - Ισραήλ: Τέταρτη δόση εμβολίου για τους άνω των 60 και επαγγελματίες υγείας

Μετάλλαξη Όμικρον - Ισραήλ: Τέταρτη δόση εμβολίου για τους άνω των 60 και επαγγελματίες υγείας
Επί του παρόντος έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 340 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον στο Ισραήλ AP Photo/ Tsafrir Abayov

Εν μέσω των κλιμακούμενων ανησυχιών για την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, και ενώ καταγράφει ήδη τον πρώτο θάνατο από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού, το Ισραήλ ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι θα προσφέρει και τέταρτη δόση του εμβολίου για την Covid-19 σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, κατόπιν σύστασης επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Η τέταρτη δόση θα απευθύνεται επίσης στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ.

«Οι πολίτες του Ισραήλ ήταν οι πρώτοι στον κόσμο που έλαβαν την τρίτη δόση του εμβολίου για την Covid-19 και συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε, με την τέταρτη δόση» ανέφερε ο Μπένετ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προέτρεψε όσους πληρούν τα κριτήρια «να εμβολιαστούν» με την τετάρτη δόση.

Πρώτος θάνατος από την παραλλαγή Όμικρον

Το Ισραήλ κατέγραψε τον πρώτο του γνωστό θάνατο από την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού, όπως μετέδωσαν νωρίτερα τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέροντας ότι πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 70 ετών με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος πέθανε στην πόλη Μπερ Σεβά τη Δευτέρα.

Ο ασθενής κατέληξε στο Ιατρικό Κέντρο Σορόκα και είχε υποκείμενα νοσήματα, όπως αναφέρουν η εφημερίδα Times of Israel και η Ynet news, η ηλεκτρονική αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας Yedioth Ahronoth.

Και τα δύο μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο άνδρας ήταν πάνω από 60 ετών και είχε κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 αλλά όχι την αναμνηστική δόση.

Το υπουργείο Υγείας και το Σορόκα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα να απαντήσουν σε αίτημα για να επιβεβαιώσουν την πληροφορία.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 340 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ