ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός- Ουγκάντα: Θετικοί στον ιό 50 μέλη και υπάλληλοι του κοινοβουλίου

Κορωνοϊός- Ουγκάντα: Θετικοί στον ιό 50 μέλη και υπάλληλοι του κοινοβουλίου
50 κρούσματα κορωνοϊού στο κοινοβούλιο της Ουγκάντα AP Photo

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 50 μέλη και υπάλληλοι του κοινοβουλίου στην Ουγκάντα, μετά από συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις στην περιοχή της Τανζανίας. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, οι βουλευτές και οι συνεργάτες τους επέστρεψαν από την Αρούσα της Τανζανίας, όπου συμμετείχαν σε αθλητικούς αγώνες των κοινοβουλίων των χωρών της ανατολικής Αφρικής.

Μέχρι στιγμής κανένας από τους κοινοβουλευτικούς ή τους υπαλλήλους που μολύνθηκαν δεν έχει χρειαστεί να εισαχθεί σε νοσοκομείο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Με βάση τα επίσημα δεδομένα, η Ουγκάντα έχει καταγράψει από τον Μάρτιο του 2020, όταν εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά της, σχεδόν 3.300 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου σχεδόν 130.000 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2. Ως προς την εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού, έχουν χορηγηθεί κάπου 10 εκατ. δόσεις εμβολίων από τον Μάρτιο, αλλά το ποσοστό των κατοίκων της χώρας (συνολικά 45 εκατ.) που έχει εμβολιαστεί πλήρως παραμένει ακόμη σε πολύ χαμηλό επίπεδο, δεν ξεπερνά το 3,1%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ