ΚΟΣΜΟΣ

Μαδαγασκάρη: Υπουργός κολύμπησε 12 ώρες προς την ακτή, μετά τη συντριβή ελικοπτέρου

«Η ώρα μου να πεθάνω δεν έχει έρθει ακόμα», λέει ο στρατηγός, προσθέτοντας ότι κρυώνει αλλά δεν έχει τραυματιστεί screen grab από βίντεο/ twitter

Σώος και αβλαβής είναι ένας υπουργός της Μαδαγασκάρης, ο οποίος κολύμπησε περίπου 12 ώρες προς την ακτή, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε στα ανοιχτά της βορειοανατολικής ακτής του νησιού.

Ο Σερτζ Γκελε, υπουργός Εξωτερικών της χώρας και πρώην αστυνομικός, καθώς επίσης και ένας ακόμη αστυνομικός, εντοπίστηκαν στην παραθαλάσσια πόλη Μαχάμπο το πρωί της Τρίτης, δήλωσε ο επικεφαλής της λιμενικής αρχής. Οι δύο άνδρες φαίνεται πως εκτινάχθηκαν από το αεροσκάφος και έφτασαν χωριστά στην ακτή.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Γκέλε είχε χρησιμοποιήσει ένα από τα καθίσματα του ελικοπτέρου προκειμένου να επιπλεύσει.

Η έρευνα συνεχιζόταν για άλλους δύο επιβάτες μετά το δυστύχημα της Δευτέρας, τα αίτια του οποίου δεν ήταν άμεσα σαφή, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές και λιμενικές Αρχές.

Σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο 57χρονος Γκέλε εμφανίζεται εξαντλημένος σε μια ξαπλώστρα, φορώντας ακόμα τη στολή παραλλαγής του.

«Η ώρα μου να πεθάνω δεν έχει έρθει ακόμα», λέει ο στρατηγός, προσθέτοντας ότι κρυώνει αλλά δεν έχει τραυματιστεί.

«Είχε πάντα μεγάλη αντοχή στον αθλητισμό, την οποία διατηρούσε και ως υπουργός, όπως ένας 30χρονος», είπε ο επικεφαλής του λιμενικού, προσθέτοντας πως «έχει ατσάλινα νεύρα».

Ο Γκέλε έγινε υπουργός μετά τον ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου τον Αύγουστο, αφού υπηρέτησε στην αστυνομία για τρεις δεκαετίες.

Ο Γκέλε πετούσε μαζί με άλλους με το ελικόπτερο, προκειμένου να επιθεωρήσουν τον τόπο ενός ναυαγίου στα ανοιχτά της βορειοανατολικής ακτής το πρωί της Δευτέρας.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτή την τραγωδία, δήλωσε την Τρίτη ο αρχηγός της αστυνομίας, αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο απολογισμό μετά την ανάσυρση 18 ακόμη σορών από τα σωστικά συνεργεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης