Σεισμός 6,2 βαθμών στον Ισημερινό
Σεισμός 6,2 βαθμών σημειώθηκε σήμερα ανοικτά των ακτών του Ισημερινού, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού.
Ο σεισμός είχε επίκεντρο 70 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της πόλης Εσμεράλδας σε επιφανειακό βάθος 10 χλμ. Το επίκεντρο δεν είναι μακριά από εκείνο του φονικού σεισμού του Σαββάτου στο Εκουαδόρ, από το οποίο έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους περίπου 500 άνθρωποι.
Δεν υπάρχουν ακόμα αναφορές για ζημιές ή τραυματίες.
Τουλάχιστον 480 νεκροί από το σεισμό του Σαββάτου
Ο σεισμός του Σαββάτου μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ήταν ο ισχυρότερος σεισμός που έπληξε το Εκουαδόρ από το 1979, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της χώρας Χόρχε Γκλας.
Σε έξι επαρχίες έχει κηρυχτεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ οι παράκτιες περιοχές επλήγησαν περισσότερο από τον σεισμό. Σύμφωνα με τις αρχές, έχουν σημειωθεί 163 μετασεισμοί, κυρίως στην περιοχή Πεδερνάλες.
Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει, ενώ μιλούν για σημαντικές ζημιές που σημειώθηκαν ειδικά στην περιοχή της Γκουαγιακίλ.
Διαβάστε επίσης:
Στη φυλακή οι γονείς για την κακοποίηση των οκτώ παιδιών τους στο Ηράκλειο Κρήτης
19:49
Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία: «Τελειώνει η κρίση για τους F35 - Εγκαταλείπει τους S-400 η Άγκυρα»
19:40
Συνελήφθη 51χρονος για διάρρηξη ΑΤΜ στο Περιστέρι - Πάνω από 80.000 ευρώ η λεία του
19:28
Η FIFA απένειμε το «Βραβείο Ειρήνης» στον Τραμπ - Παραβρέθηκε στην κλήρωση του Μουντιάλ 2026 (Vid)
19:18