ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ιταλία: Στο ζενίθ οι εισαγωγές παιδιών στα νοσοκομεία - Αυξήθηκαν κατά 96%

Κορωνοϊός - Ιταλία: Στο ζενίθ οι εισαγωγές παιδιών στα νοσοκομεία - Αυξήθηκαν κατά 96%
Τα μισά από τα παιδιά που εισήχθησαν στα νοσοκομεία της Ιταλίας, έχουν ανεμβολίαστους γονείς AP Photo / Andrew Medichini

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι εισαγωγές των παιδιών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Ιταλίας, την ώρα που οι επιστήμονες ζητούν την παράταση των σχολικών διακοπών για τιε γιορτές. 

Σύμφωνα με την Ιταλική Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων, την τελευταία εβδομάδα τα παιδιά με κορωνοϊό τα οποία την τελευταία εβδομάδα εισήχθησαν στο νοσοκομείο, αυξήθηκαν κατά 96%. Τα μισά από τα παιδιά, έχουν ανεμβολίαστους γονείς.

Παράλληλα, οι εισαγωγές ανεμβολίαστων ασθενών αυξήθηκαν κατά 16,7%, ενώ των εμβολιασμένων που ασθένησαν με Covid-19 σημείωσαν μείωση 2%. Συνολικά, οι εισαγωγές των ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία, αυξήθηκαν κατά 7%, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Αύριο, παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξετάσει -και πιθανότατα να εγκρίνει- νέα μέτρα κατά της πανδημίας. Τα πιο πιθανά, θεωρούνται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ανοικτούς χώρους, η επιβολή διαγνωστικών τεστ και στους εμβολιασμένους, ενόψει και τις Πρωτοχρονιάς, και η μείωση της διάρκειας του πράσινου πάσου εμβολιασμένου, από εννέα σε έξι μήνες.

Ο Ιταλός υπουργός παιδείας, Πατρίτσιο Μπιάνκι, πάντως, απάντησε στους επιστήμονες που ζήτησαν την παράταση των σχολικών διακοπών των γιορτών, ότι η κυβέρνηση Ντράγκι δεν έχει τέτοια πρόθεση.

Σήμερα, στην χώρα, τα περιστατικά κορωνοϊού είναι 36.293, με 146 θανάτους. Συνολικά, έγιναν 779.303 διαγνωστικά τεστ, το 4,7% από τα οποία προέκυψαν θετικά.

Στις ιταλικές μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 1.010 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 8.544.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ