ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Αν ο Τραμπ κατέβει στις εκλογές αυξάνονται οι πιθανότητες να θέσω υποψιότητα

Μπάιντεν: Αν ο Τραμπ κατέβει στις εκλογές αυξάνονται οι πιθανότητες να θέσω υποψιότητα
Ο Τζο Μπάιντεν θέλει να διεκδικήσει ξανά τη θέση του προέδρου AP Photo/Patrick Semansky

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να θέσει ξανά υποψηφιότητα στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2024 ο Τζο Μπάιντεν, ενώ εάν τελικά κατέβει ως υποψήφιος ο Ντόναλντ Τραμπ, λέει πως αυξάνονται οι πιθανότητες να το πράξει.

Ο 79χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Ερωτηθείς εάν θα θέσει υποψηφιότητα για να επανεκλεγεί στο αξίωμα, ο κ. Μπάιντεν απάντησε «ναι».

«Όμως ακούστε. Είμαι κάποιος που σέβεται πολύ τη μοίρα (...). Αν έχω τότε την υγεία που έχω τώρα, αν είμαι καλά, τότε θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα».

Κι αν χρειαστεί να αντιμετωπίσει ξανά τον Ντόναλντ Τραμπ;

«Προσπαθείτε να με βάλετε σε πειρασμό», απάντησε με χαμόγελο ο βετεράνος της αμερικανικής πολιτικής.

«Ασφαλώς, γιατί να μην είμαι υποψήφιος εάν είναι υποψήφιος ο Ντόναλντ Τραμπ; Αυτό θα αύξανε τις πιθανότητες να θέσω υποψηφιότητα», ξεκαθάρισε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να διατείνεται ότι στις προεδρικές εκλογές του 2020, στις οποίες αναμετρήθηκε με τον κ. Μπάιντεν, έγινε «νοθεία» και ότι του «έκλεψαν» τη νίκη.

Ο Ρεπουμπλικάνος έχει αφήσει να εννοηθεί τους τελευταίους μήνες πως εξετάζει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει δεύτερη θητεία.

Ο κ. Μπάιντεν, η μεγάλη ηλικία του οποίου είχε τροφοδοτήσει σεναριολογία σχετικά με τις προθέσεις του ενόψει των εκλογών του 2024, είχε ήδη κάνει σαφές πως η πρόθεσή του είναι να διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Ενώ η αντιπρόεδρος του Κάμαλα Χάρις αρχικά θεωρείτο περίπου φυσική κληρονόμος του, στην Ουάσινγκτον οργιάζουν οι φήμες για τη σχέση της με τον ένοικο του Λευκού Οίκου και το πολιτικό της μέλλον.

Η κυρία Χάρις, 57 ετών, μοιάζει να δυσκολεύεται να βρει τη θέση της στον Λευκό Οίκο, όπου της έχουν ανατεθεί δύσκολες και λεπτές αποστολές, ιδίως να χειριστεί το ζήτημα της πρόσβασης των εθνικών και φυλετικών μειονοτήτων στην εκλογική διαδικασία και αυτό της μεταναστευτικής κρίσης στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ