ΚΟΣΜΟΣ

Ο κορωνοϊός σαρώνει την Αμερική: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια

Ο κορωνοϊός σαρώνει την Αμερική: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια
Ολοένα και αυξάνονται και τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ AP Photo

Πάνω από 100 εκατομύρια κρούσματα έχει καταγράψει η αμερικανική ήπειρος από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). 

Οι μισές και πλέον από τις μολύνσεις αυτές (τα 51 εκατομμύρια) έχουν επιβεβαιωθεί στις ΗΠΑ, ενώ 22 εκατ. έχουν καταγραφεί στη Βραζιλία, σύμφωνα με τον Οργανισμό, το παράρτημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην περιοχή, που επισήμανε ακόμη ότι η παραλλαγή Όμικρον έχει πλέον εξαπλωθεί σε 19 χώρες και περιοχές στην ήπειρο.

Οι χώρες της «πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για να περιορίσουν τη μετάδοση του ιού και να προσαρμοστούν στους τοπικούς κινδύνους» μετάδοσης, τόνισε σε ανακοίνωσή της η διευθύντρια του ΠΑΟΥ, η Καρίσα Ετιέν.

Σύμφωνα με τον ΠΑΟΥ, οι περισσότερες από τις χώρες της ηπείρου θα έχουν φθάσει ή ξεπεράσει μέσα στο 2021 τον στόχο που είχε ορίσει ο ΠΟΥ, δηλαδή να έχει ανοσοποιηθεί για την COVID-19 το 40% του πληθυσμού τους που έχει τη δυνατότητα. Όμως σε ορισμένα κράτη, όπως η Αϊτή, η Γουατεμάλα ή η Τζαμάικα, μένει να διανυθεί πολύς δρόμος ακόμη για την επίτευξη του στόχου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ