ΚΟΣΜΟΣ

Η Όμικρον επελαύνει στην Αφρική: Πάνω από 9 εκατ. τα κρούσματα - Ξεπέρασαν τους 220.000 οι νεκροί

Η Όμικρον επελαύνει στην Αφρική: Πάνω από 9 εκατ. τα κρούσματα - Ξεπέρασαν τους 220.000 οι νεκροί
H Νότια Αφρική, το Μαρόκο, η Τυνησία, η Λιβύη και η Αιθιοπία oι χώρες με τους υψηλότερους αριθμούς AP Photo/Denis Farrell

Με τους εμβολιαστικούς ρυθμούς να κινούνται εξαιρετικά αργά και τη μετάλλαξη Όμικρον να συνεχίζει την επέλασή της στην ήπειρο, ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Αφρική έφθασε χθες Τετάρτη το απόγευμα τα 9.259.813. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Αφρικής (ACDC), ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας σε όλη την ήπειρο έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 226.536 νεκρούς.

Με άλλα λόγια η Αφρική αντιπροσωπεύει το 3,3% των κρουσμάτων και το 4,3% των θανάτων που έχουν καταγραφεί επίσημα από την εκδήλωση της πανδημίας.

Οι χώρες με τους υψηλότερους αριθμούς επιβεβαιωμένων μολύνσεων συνεχίζουν να είναι η Νότια Αφρική, το Μαρόκο, η Τυνησία, η Λιβύη και η Αιθιοπία, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η υπηρεσία.

Σε ό,τι αφορά τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, ο νότιος τομέας της Αφρικής –όπου εντοπίστηκε η παραλλαγή Όμικρον, η οποία έχει πυροδοτήσει σειρά ταξιδιωτικών απαγορεύσεων και μέτρων– είναι αυτός που πλήττεται περισσότερο, ακολουθούμενος από τον βόρειο και τον ανατολικό. Το κεντρικό τμήμα της ηπείρου, με βάση τα επίσημα στοιχεία, είναι αυτό που πλήττεται λιγότερο μέχρι σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ