ΚΟΣΜΟΣ

Τα Χριστούγεννα της ελληνικής παροικίας της Αλεξάνδρειας

Τα Χριστούγεννα της ελληνικής παροικίας της Αλεξάνδρειας
Τα παιδιά είπαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, προαναγγέλλοντας το μεγάλο μήνυμα της χριστιανοσύνης ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με νεανικές φωνές των αλεξανδρινών μαθητών του Αβερωφείου και του Τοσίτσαιου, γέμισαν οι ιστορικοί φορείς που εδρεύουν στο Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι.

Τα παιδιά είπαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, προαναγγέλλοντας το μεγάλο μήνυμα της χριστιανοσύνης.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν τα ίδια τα παιδιά με τη στήριξη της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, και φαίνεται πόσο ζωντανή παραμένει ακόμη και σήμερα η παρουσία του αλεξανδρινού και αιγυπτιώτη ελληνισμού στη Χώρα του Νείλου.

Με τη χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους, τα παιδιά των δύο ελληνικών σχολείων της Αλεξάνδρειας έδειξαν το πόσο αγαπούν και ακολουθούν πιστά τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα της πατρίδας μας.

Συγχρόνως, όμως, προσέφεραν την αγάπη τους στους τροφίμους του πρότυπου Οίκου Ευγηρίας της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας «ΜΑΝΝΑ», όπου τους υποδέχτηκαν ο Α΄ αντιπρόεδρος της Κοινότητας κ. Ανδρέας Βαφειάδης και ο γενικός γραμματέας κ. Δημήτρης Κάβουρας.

Τους μαθητές καλωσόρισε στο «ΜΑΝΝΑ» η διευθύντρια του ιδρύματος κ. Αγγελική Νιάρου, μεταφέροντας τις ευχαριστίες όλων των γερόντων που έχουν βρει ένα υπέροχο απάγγιο στους φιλόξενους χώρους του Οίκου Ευγηρίας της Κοινότητας.

Ακολούθησαν τα κάλαντα στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, όπου τους υποδέχτηκε θερμά ο γενικός πρόξενος κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, με τα παιδιά να αποδίδουν τα κάλαντα και να εύχονται τα «Καλά Χριστούγεννα», με τον κ. Κοτσιώνη να ανταποδίδει τις ευχές στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς τους και τις οικογένειές τους, μεταφέροντας τις ευχές εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας.

Αμέσως μετά έψαλαν τα κάλαντα στα Κεντρικά Γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, όπου τους μαθητές των δύο ελληνικών σχολείων υποδέχτηκαν ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΕΚΑ κ. Ανδρέας Βαφειάδης και ο γενικός γραμματέας κ. Δημήτρης Κάβουρας.

Τα παιδιά μετέφεραν τους ήχους των Χριστουγέννων στην πρεσβυγενή Κοινότητα, που τους ευχαρίστησε με παραδοσιακά γλυκά και τον κ. Βαφειάδη να τους εύχεται χρόνια πολλά και Καλά Χριστούγεννα και στους μαθητές και σε όλους τους Αλεξανδρινούς και γενικότερα Αιγυπτιώτες όπου γης.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές παρακολούθησαν και τη χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης, που βρίσκεται εντός του Ελληνικού Τετραγώνου του Σάτμπι, στην Αλεξάνδρεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ