ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Ελέφαντες ντύθηκαν Άγιοι Βασίληδες και μοίρασαν μάσκες και αντισηπτικά σε παιδιά

Ταϊλάνδη: Ελέφαντες ντύθηκαν Άγιοι Βασίληδες και μοίρασαν μάσκες και αντισηπτικά σε παιδιά
Και οι ελέφαντες φόρεσαν μάσκα μοιράζοντας τα δώρα Jirasat Wittaya School

Ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες, ελέφαντες βγήκαν στους δρόμους της Ταϊλάνδης με μάσκες, χαρίζοντας δώρα αντισηπτικά, μάσκες και μπαλόνια σε παιδιά.

Οι ελέφαντες συμμετείχαν στην ετήσια σχολική γιορτή για τα Χριστούγεννα, με την 15ετη αυτή παράδοση να προσαρμόζεται στην εποχή της COVID-19.

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένος διότι ένα γεγονός σαν αυτό συμβαίνει μόνο μία φορά τον χρόνο και νομίζω ότι το σχολείο μου είναι το μοναδικό μέρος με ελέφαντες Άγιο Βασίληδες», δήλωσε ένας μικρός μαθητής.

Ο εορτασμός στο σχολείο Jirasartwitthaya στην Αγιουτάγια, βόρεια της Μπανγκόκ, γίνεται εδώ και πάνω από 15 χρόνια και ήταν ιδιαίτερα σημαντικός τα τελευταία δύο χρόνια εν μέσω πανδημίας της COVID-19, της τηλεκπαίδευσης και των lockdowns.

«Γνωρίζουμε ότι οι μαθητές είχαν στρεσαριστεί λόγω των διαδικτυακών μαθημάτων, άρα ελπίζουμε ότι αυτή η εκδήλωση θα τους δώσει χαρά και θα τους ενθαρρύνει να επιστρέψουν στο σχολείο», ανέφερε ο διοργανωτής της εκδήλωσης, Λαρντθονγκτάρε Μίπαν από το κέντρο ελεφάντων Ayuttahaya Elephant Palace.

Τα σχολεία στην Ταϊλάνδη έκλεισαν και πάλι τον Απρίλιο φέτος ενώ ο εμβολιασμός για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεκίνησε τον Οκτώβριο εν όψει της επανέναρξης λειτουργίας τους.

«Χαίρομαι τόσο πολύ που πήρα μπαλόνι από τον ελέφαντα. Η καρδιά μου χτυπά πολύ δυνατά», δήλωσε ο μαθητής Μπιουόν Γκρέχαμ, καθώς άλλα παιδιά τράβαγαν φωτογραφίες και σέλφι με τους ελέφαντες, το εθνικό ζώο της Ταϊλάνδης.

Η Ταϊλάνδη είναι κατά 98% βουδιστική, αλλά τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την έλευση της νέας χρονιάς.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ταϊλάνδη κορυφώθηκαν φέτος τον Αύγουστο, με 2,2 εκατ. μολύνσεις να έχουν καταγραφεί στη χώρα συνολικά έως τώρα και 21.501 θανάτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ