ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανός πολίτης συνελήφθη από τους Ταλιμπάν στην Καμπούλ - Αγνοείται η τύχη του

Βρετανός πολίτης συνελήφθη από τους Ταλιμπάν στην Καμπούλ - Αγνοείται η τύχη του
Ο 50χρονος Γκραντ Μπέιλι εργαζόταν για λογαριασμό ΜΚΟ στο Αφγανιστάν AP Photo/Mstyslav Chernov

Ανησυχία επικρατεί στο Λονδίνο καθώς ένας Βρετανός πολίτης αγνοείται μετά τη σύλληψή του από τους Ταλιμπάν στην Καμπούλ, όπως έγραψε χθες Παρασκευή η βρετανική ταμπλόιντ Daily Mirror.

Δεν υπάρχει κανένα νέο του Γκραντ Μπέιλι, περίπου πενήντα ετών, εργαζόμενου για λογαριασμό ΜΚΟ στο Αφγανιστάν, από το Σάββατο, όταν συνελήφθη υπό την απειλή όπλου, ανέφερε πηγή προσκείμενη στις βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας που επικαλέστηκε η εφημερίδα.

«Είμαστε ενήμεροι για τη σύλληψη βρετανού υπηκόου στο Αφγανιστάν και βρισκόμαστε σε επαφή με την οικογένειά του για να την υποστηρίξουμε», διαβεβαίωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όταν προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί τους το Γαλλικό Πρακτορείο για να ζητήσει πληροφορίες σχετικά με την τύχη του Βρετανού, αξιωματούχοι των Ταλιμπάν δεν έδωσαν συνέχεια.

Η ανησυχία στο Λονδίνο πλέον αυξάνεται καθώς αγνοείται τι του συνέβη, πού κρατείται και για ποιο λόγο, σύμφωνα με τη Μίρορ, κατά τις πληροφορίες της οποίας ο Γκραντ Μπέιλι επέστρεψε στο Αφγανιστάν τον Σεπτέμβριο, μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ