ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Να αναζητήσουμε «το φως και την ενότητα» μπροστά στις δοκιμασίες της πανδημίας

Μπάιντεν: Να αναζητήσουμε «το φως και την ενότητα» μπροστά στις δοκιμασίες της πανδημίας
Το ζεύγος Μπάιντεν και ο Commander, ο νέος τετράποδος ένοικος του Λευκός Οίκος, εύχονται χρόνια πολλά AP Photo/Carolyn Kaster

Στα πρώτα του Χριστούγεννα στον Λευκό Οίκο ο Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε το «απέραντο κουράγιο» των Αμερικανών απέναντι στην πανδημία και τους κάλεσε να αναζητήσουν «το φως» και την ενότητα απέναντι στις δοκιμασίες.

«Αυτή τη χρονιά είδαμε το απέραντο κουράγιο, τη δύναμη, την αντίσταση και την αποφασιστικότητα όλων εκείνων που θεραπεύουν, συμπαρίστανται, διδάσκουν, προστατεύουν και υπηρετούν τη χώρα» γράφει ο Μπάιντεν στο μήνυμά του που συνυπογράφει και η Πρώτη Κυρία, Τζιλ Μπάιντεν, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων.

«Δείχνετε, για άλλη μια φορά, ότι οι διαφορές μας είναι πολύτιμες και οι ομοιότητές μας αναρίθμητες» συνεχίζει ο Μπάιντεν, μολονότι η χώρα είναι βαθύτατα διχασμένη σε σειρά θεμάτων.

«Προσευχόμαστε για την επαγγελία του Ευαγγελίου, να βρούμε το φως στο σκοτάδι, κάτι που είναι ίσως το πιο αμερικανικό εγχείρημα απ' όλα» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος είναι πιστός καθολικός.

Το προεδρικό ζεύγος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση φέτος στις εορταστικές παραδόσεις, από την απονομή χάριτος σε μια γαλοπούλα για τις Ευχαριστίες, μέχρι τη διακόσμηση του Λευκού Οίκου για τα Χριστούγεννα.

Ο Μπάιντεν, πάντως, δεν γλίτωσε από το ιδιαίτερα οξύ πολιτικό κλίμα που επικρατεί στις ΗΠΑ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με μια οικογένεια την παραμονή των Χριστουγέννων, με αντικείμενο τον ερχομό του Άγιου Βασίλη, ένας άνδρας τον εξύβρισε συγκαλυμμένα, χρησιμοποιώντας μια «κωδικοποιημένη» έκφραση που συνηθίζουν οι υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε επίσης

«Let's go Brandon»: Θύμα εξύβρισης εν μέσω Χριστουγεννιάτικων ευχών ο Τζο Μπάιντεν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ