ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Διασώθηκαν 800 παπαγαλάκια και δίνονται προς υιοθεσία για μια νέα ζωή

ΗΠΑ: Διασώθηκαν 800 παπαγαλάκια και δίνονται προς υιοθεσία για μια νέα ζωή
«Εκτροφέας» κρατούσε τα παπαγαλάκια κλειδωμένα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού του. Ήταν το ένα πάνω στο άλλο και κυριολεκτικά ασφυκτιούσαν (Φωτογραφία αρχείου) Pixabay

Προς υιοθεσία δίνονται για να ζήσουν μία νέα, καλύτερη ζωή περισσότερα από 800 παπαγαλάκια που «κατέκλυσαν» ένα καταφύγιο ζώων στο Μίσιγκαν στο Ηνωμένων Πολιτειών αφότου διασώθηκαν από έναν «εκτροφέα» που τα κρατούσε κλειδωμένα σε δωμάτιο του σπιτιού του.

«Τρεις ενώσεις προστασίας των ζώων δουλεύουν μαζί σήμερα για να φροντίσουν τα περισσότερα από 800 παπαγαλάκια που μας εμπιστεύτηκαν» ανέφερε μέσω του Facebook το καταφύγιο Detroit Animal Welfare Group.

Ο γιος ενός «συλλέκτη» ζώων, ο οποίος ήθελε να ασχοληθεί με την εκτροφή παπαγάλων αλλά το σχέδιό του στην πορεία πήρε τρομακτικές διαστάσεις, ήταν εκείνος που παρέδωσε 497 πτηνά στο καταφύγιο, ανήμερα τα Χριστούγεννα. Την Κυριακή, επανήλθε με άλλα 339 παπαγαλάκια.

«Δεν το περιμέναμε αυτό το χριστουγεννιάτικο δώρο» είπαν οι υπεύθυνοι του καταφύγιου. «Τα πουλιά προέρχονται από ένα πολύ ανθυγιεινό περιβάλλον και η ανευθυνότητα του ιδιοκτήτη τους είναι καταφανής» προσέθεσαν.

Σύμφωνα με τον γιο του εκτροφέα, ο πατέρας του κρατούσε τα παπαγαλάκια κλεισμένα σε κλουβιά, σε ένα δωμάτιο του σπιτιού. Κάθε μήνα δαπανούσε 1.200 δολάρια για την τροφή τους.

«Ήταν το ένα πάνω στο άλλο και κυριολεκτικά ασφυκτιούσαν. Ήταν πολύ-πολύ στρεσαρισμένα, δεν μπορούσαν να κουνηθούν. Χρειάστηκε να τα βγάλουμε και να τα βάλουμε σε άλλα κλουβιά» δήλωσε στην εφημερίδα Detroit Free Press η Κέλι Λεμπόντι, επικεφαλής του καταφυγίου.

Αφού εξεταστούν από κτηνίατρο, τα παπαγαλάκια θα δοθούν για υιοθεσία. Ορισμένα χρειάζονται θεραπεία. Το καταφύγιο τονίζει ότι είναι σοβαρή δέσμευση να αναλάβει κανείς ένα παπαγαλάκι, αφού αυτό το είδος ζει κατά μέσο όρο 6-15 χρόνια.

Στις ΗΠΑ, όσοι συλλέγουν ζώα και δεν τα φροντίζουν επαρκώς μπορεί να διωχθούν ποινικά. Το καταφύγιο ανέφερε όμως ότι δεν έχει κάνει καταγγελία για τα παπαγαλάκια που διασώθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ