ΚΟΣΜΟΣ

Άγριο έγκλημα στη Γαλλία - 52χρονος σκότωσε και διαμέλισε τον συγκάτοικό του

Άγριο έγκλημα στη Γαλλία - 52χρονος σκότωσε και διαμέλισε τον συγκάτοικό του
Το κεφάλι του θύματος βρέθηκε μέσα σε μία πλαστική σακούλα (Φωτογραφία αρχείου) AP Photo/Lewis Joly

«Παγώνει» τη Γαλλία το άγριο έγκλημα 52χρονου, ο οποίος σκότωσε και διαμέλισε τον συγκάτοικό του. Τρεις ημέρες αφότου εντοπίστηκε η ακέφαλη και διαμελισμένη σορός του θύματος στην άκρη ενός δρόμου στη νοτιοδυτική Γαλλία, ο 52χρονος ομολόγησε το έγκλημα και του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία.

Η αντεισαγγελέας του Μοντομπάν, Αν Γκολιέ, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι από τις έρευνες που διεξήχθησαν ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ο ύποπτος, ο οποίος συγκατοικούσε με το θύμα σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το σημείο όπου βρέθηκε η αποκεφαλισμένη σορός.

Ο συλληφθείς ομολόγησε ότι τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή ότι ξυλοκόπησε και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον συγκάτοικό του και στη συνέχεια διαμέλισε τη σορό του για να την κρύψει. Προηγουμένως είχαν καταναλώσει αλκοόλ και είχαν έντονο διαπληκτισμό.

Ο 52χρονος ύποπτος κατάγεται από το νησί Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, και στο παρελθόν είχε καταδικαστεί από γαλλικά δικαστήρια για προσβολή δημοσίας αιδούς και για απειλές θανάτου.

Το απόγευμα της Παρασκευής, δύο άνθρωποι που έκαναν περίπατο εντόπισαν τη σορό στην άκρη του δρόμου. Το κεφάλι του θύματος βρέθηκε την επόμενη ημέρα, μέσα σε μία πλαστική σακούλα, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων.

Το θύμα, ηλικίας 31 ετών, ήταν επίσης γνωστός στις αστυνομικές αρχές για κλοπές και άλλα αδικήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ