ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός- Γαλλία: Μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ στις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές στις ΜΕΘ

Κορωνοϊός- Γαλλία: Μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ στις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές στις ΜΕΘ
Το ποσό των 100 ευρώ μηνιαίως θα λαμβάνουν από τον Ιανουάριο οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες που εργάζονται στις ΜΕΘ της Γαλλίας AP Photo

Το ποσό των 100 ευρώ μηνιαίως θα λαμβάνουν από τον Ιανουάριο οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες που εργάζονται στις ΜΕΘ της Γαλλίας. 

Το μέτρο αυτό υλοποιείται στην προσπάθεια βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών του προσωπικού που είναι εξαντλημένο από την μάχη κατά της COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Στη διάρκεια σύντομης επίσκεψής του σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας στην Κρετέγ, κοντά στο Παρίσι, ο υπουργός είπε ότι «αυτά τα χρήματα αποσκοπούν στη βελτίωση της εκπαίδευσης, στο να γίνει πιο ελκυστικό το επάγγελμα, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας στις ΜΕΘ και οι δεξιότητες των εργαζομένων αναγνωρίζοντας τα προσόντα τους».

Το επίδομα αυτό θεσπίζεται ενόψει μιας ευρύτερης ομάδας μέτρων τα οποία θα αποκαλύψει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν ώστε να περιοριστούν οι ελλείψεις προσωπικού που παρατηρούνται στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής στην μάχη κατά του κορωνοϊού.

Η ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον έχει οδηγήσει σε αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων στη Γαλλία επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τις ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ