ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: To μυστικό σχέδιο ασφάλειας του αεροδρομίου ήταν αναρτημένο στο site του

Γερμανία: To μυστικό σχέδιο ασφάλειας του αεροδρομίου ήταν αναρτημένο στο site του
REUTERS

Το εμπιστευτικό σχέδιο αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης στο αεροδρόμιο της Κολωνίας/Βόννης βρισκόταν αναρτημένο στον ιστότοπο του αεροδρομίου επί μήνες, μετέδωσε σήμερα η γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF, εντείνοντας τις ανησυχίες την ασφάλεια έπειτα από τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με το ZDF, το έγγραφο, έκτασης 230 και πλέον σελίδων, που προοριζόταν για εσωτερική χρήση, περιελάμβανε οδηγίες για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και αεροπορικών ατυχημάτων στο αεροδρόμιο, αλλά και τρομοκρατικών επιθέσεων, απειλών περί τοποθέτησης βόμβας ή ομηρίες.

Η υπηρεσία παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε αναρτήσει φωτογραφίες στο Διαδίκτυο καλώντας τους γερμανούς μουσουλμάνους να εξαπολύσουν επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Κολονίας/Βόννης και εναντίον των γραφείων της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, παρόμοιες με εκείνες που διαπράχθηκαν στις Βρυξέλλες.

Το έγγραφο περιείχε επίσης λεπτομερείς περιγραφές των σημείων όπου πρέπει να συγκεντρώνεται το επιβατικό κοινό σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Ήταν αναρτημένο στον ιστότοπο του αεροδρομίου από τον Νοέμβριο του 2015, πριν αποσυρθεί έπειτα από σχετική ερώτηση του ZDF, σύμφωνα με τη γερμανική δημόσια τηλεόραση.

Έως τώρα δεν ήταν εφικτή η επικοινωνία του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς με κάποιον εκπρόσωπο της εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου για να σχολιάσει την είδηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ