Κορωνοϊός - ACDC: Ξεπέρασαν τα 9,5 εκατομμύρια τα κρούσματα στην Αφρική - Στους 228.000 οι θάνατοι
Ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Αφρική έφθασε χθες, Τετάρτη το απόγευμα τα 9.551.909, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Αφρικής (ACDC).
Κατά τα στοιχεία που συγκεντρώνουν τα ACDC, η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Αφρικανικής Ένωσης, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας σε όλη την ήπειρο έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 227.872 νεκρούς.
Τους υψηλότερους αριθμούς μολύνσεων καταγράφουν η Νότια Αφρική (3,42 εκατ.), το Μαρόκο (πάνω από 957.000), η Τυνησία και η Αιθιοπία.
Ο νότιος τομέας της Αφρικής –όπου εντοπίστηκε η παραλλαγή Όμικρον– είναι αυτός που πλήττεται περισσότερο, ακολουθούμενος από τον βόρειο και τον ανατολικό. Το κεντρικό τμήμα της ηπείρου είναι αυτό που πλήττεται λιγότερο μέχρι σήμερα.
ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ 950 ΕΥΡΩ ΤΟ 2027: «Έρχονται» δύο ακόμα αυξήσεις στον κατώτατο μισθό: Πώς θα μοιραστούν τα 70 ευρώ
13:30
ΗΠΑ: Νεαρός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 45 ημερών επειδή έδωσε αλκοόλ σε γεράκι (pics)
13:24
Μία σύλληψη και έξι προσαγωγές στο φοιτητικό συλλαλητήριο για τα Τέμπη στα Προπύλαια
13:15
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω του φοιτητικού συλλαλητηρίου
13:14