ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ρωσία: Το επίπεδο της συλλογικής ανοσίας έφτασε το 61,8%

Κορωνοϊός - Ρωσία: Το επίπεδο της συλλογικής ανοσίας έφτασε το 61,8%
Στη Ρωσία έχουν εμβολιαστεί πλήρως 74.539.609 άτομα

Στο 61,8% έφτασε το επίπεδο της συλλογικής ανοσίας στη Ρωσία σε διάστημα μιας εβδομάδας από το 60,4%. Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα.

Η ίδια διευκρίνισε ότι μέχρι σήμερα 30 Δεκεμβρίου έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού 78.694.436 άτομα, ενώ πλήρως έχουν εμβολιαστεί 74.539.609 άτομα.

Η ίδια είπε ότι το επίπεδο ανοσίας σε τέσσερις περιφέρειες της Ρωσίας ξεπέρασε το 80%. Συγκεκριμένα, στη Σεβαστούπολη έφτασε το 90,2%, στην Αγία Πετρούπολη το 80,9% , στην Τσουκότκα το 80,7% και στην Καρελία στο 80,4%.

Την ίδια ώρα, με απόφαση της ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor, η είσοδος για το κοινό σε διάφορες εκδηλώσεις, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, αθλητικές, αλλά και σε χώρους εστίασης, θα γίνεται υποχρεωτικά με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης σχεδόν στο σύνολο των περιφερειών της Ρωσίας.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής της Rospotrebnadzor Άννα Ποπόβα, η είσοδος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης θα γίνεται σε 79 περιοχές της Ρωσίας, σε εγκαταστάσεις εστίασης σε 75 περιφέρειες, ενώ σε αθλητικές εκδηλώσεις σε 77 περιφέρειες.

Σε 62 περιφέρειες η είσοδος στα ξενοδοχεία θα γίνεται με τα εν λόγω πιστοποιητικά, ενώ το ίδιο μέτρο επιβάλλεται σε 55 περιφέρειες για την επίσκεψη σε εμπορικά κέντρα, για την επίσκεψη σε εγκαταστάσεις παροχής υπηρεσιών το μέτρο εισάγεται σε 37 περιφέρειες και μόνο σε μια περιφέρεια το μέτρο αυτό εισάγεται στις μεταφορές, δήλωσε η Ποπόβα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του αρμόδιου κρατικού φορέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επίσης, σε 66 περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε απαγορευτεί η λειτουργία χώρων εστίασης κατά την διάρκεια της νύχτας, από τις 23:00 έως τις 6:00 το πρωί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ