ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Με ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού η εκπνοή του 2021 - Κρίσιμη η κατάσταση και στην Ιταλία

Γαλλία: Με ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού η εκπνοή του 2021 - Κρίσιμη η κατάσταση και στην Ιταλία
Οι νέες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες στη Γαλλία ξεπερνούν τις 200.000 για τρίτη συναπτή ημέρα AP Photo/Daniel Cole

Η Γαλλία ανακοίνωσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19, με 232.200 νέες μολύνσεις, την ώρα που η χώρα προετοιμάζεται να γιορτάσει σε πιο «ήσυχους ρυθμούς» την έλευση του νέου έτους, καθώς ακυρώθηκαν πολλές εκδηλώσεις με επιδείξεις πυροτεχνημάτων και οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να φοράνε μάσκες.

Οι νέες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες ξεπερνούν τις 200.000 για τρίτη συναπτή ημέρα, με τη Γαλλία να αποτελεί ένα από τα επίκεντρα της πανδημίας, καθώς το κύμα κρουσμάτων που συνδέονται με την παραλλαγή Όμικρον σαρώνει την Ευρώπη.

Στο Παρίσι, η παραδοσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ακυρώθηκε, διότι η δημοτική αρχή ανέφερε πως φοβάται ότι η εκδήλωση αυτή θα οδηγήσει σε μεγάλες συναθροίσεις ανθρώπων, που δεν θα μπορούν να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Στην Ιταλία

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 144.243 κρούσματα κορωνοϊού και 155 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.224.025 διαγνωστικά τεστ, το 11,8% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 1.260 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 11.150

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάντως, του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, η παραλλαγή «Δέλτα», στις 20 Δεκεμβρίου ανιχνεύθηκε στο 79% του συνόλου των κρουσμάτων κορονοϊού. Η παραλλαγή «Όμικρον», την ίδια ημέρα δεν ξεπερνούσε το 21%, αλλά συνέχιζε να εξαπλώνεται με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς. Παράλληλα, οι μολύνσεις -προσθέτει το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας- αυξάνονται κυρίως στους πολίτες κάτω των 40 ετών. H επόμενη καταγραφή, σε εθνική κλίμακα, θα γίνει στις 3 Ιανουαρίου.

Στην φάση αυτή, οι τέσσερις ιταλικές περιφέρειες με τα περισσότερα κρούσματα είναι εκείνες με πρωτεύουσες την Περούτζια, το Μιλάνο, τη Φλωρεντία και το Τορίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ