ΚΟΣΜΟΣ

Ρεκόρ.. ζέστης για την Πρωτοχρονιά του 2022 στη Βρετανία

Ρεκόρ.. ζέστης για την Πρωτοχρονιά του 2022 στη Βρετανία
Το προηγούμενο ρεκόρ χρονολογείται από το 1916 AP Photo/Matt Dunham

Η Βρετανία έζησε σήμερα τη θερμότερη Πρωτοχρονιά της, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 16 βαθμούς Κελσίου στην πρωτεύουσα Λονδίνο, όπως έγινε γνωστό από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας (Met Office).

Τα θερμόμετρα έδειξαν 16,2 βαθμούς Κελσίου στο Σεντ Τζέιμς Παρκ, ένα πάρκο στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, διευκρίνισε το Met Office με ανάρτησή του στο Twitter.

Το προηγούμενο ρεκόρ χρονολογείται από το 1916, όταν ο υδράργυρος άγγιξε τους 15,6 βαθμούς Κελσίου στην Κορνουάλη.

«Αυτό το ρεκόρ ζέστης για την Πρωτοχρονιά του 2022 οφείλεται σε μια θερμή, υποτροπική αέρια μάζα που προήλθε από τις Αζόρες», επισήμανε η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία.

Το φαινόμενο αυτό, εντούτοις, δεν θα διαρκέσει, προειδοποίησε η υπηρεσία, με την άφιξη εντός της εβδομάδας «ψυχρών αέριων μαζών από την Αρκτική που θα προκαλέσουν νυχτερινό παγετό και χιόνι σε ορισμένες περιοχές έως την Τρίτη».

Η Βρετανία κατέγραψε ήδη χθες τη θερμότερη παραμονή Πρωτοχρονιάς, με 15,8 βαθμούς Κελσίου την ημέρα στο Σόμερσετ (νοτιοδυτική Αγγλία) και έως και 16,5 βαθμούς Κελσίου το βράδυ στη Μπάλα, μια πόλη στο βόρειο τμήμα της Ουαλίας.

Το προηγούμενο ρεκόρ της θερμότερης παραμονής Πρωτοχρονιάς ήταν το 2011, με τη θερμοκρασία να ανέρχεται στους 14,8 βαθμούς Κελσίου στο Κόλγουιν Μπέι, στην Ουαλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ