ΚΟΣΜΟΣ

Κιάνου Ριβς: Δωρίζει σχεδόν όλη την αμοιβή του στο Matrix σε έρευνα για την λευχαιμία

Κιάνου Ριβς: Δωρίζει σχεδόν όλη την αμοιβή του στο Matrix σε έρευνα για την λευχαιμία
Παράλληλα ίδρυσε ένα φιλανθρωπικό σωματείο για να στηρίξει ανθρώπους με καρκίνο Warner Bros. Pictures vía AP

O πάντα λιγομίλητος και χαμηλών τόνων -ειδικότερα σε ό,τι αφορά το φιλανθρωπικό του έργο- αστέρας του Χόλιγουντ, Κιάνου Ριβς, αποφάσισε να δωρίσει το 70% της αμοιβής του από την ταινία «The Matrix Resurrections» στις έρευνες για τη λευχαιμία.

Eκτός της δωρεάς για να βρεθεί θεραπεία για τη λευχαιμία, ίδρυσε ένα φιλανθρωπικό σωματείο στήριξης ανθρώπων με καρκίνο, στο οποίο δεν έδωσε το όνομά του, θέλοντας να κρατήσει χαμηλό προφίλ. Μάλιστα, απέφυγε να δώσει σε αυτό το όνομά του ή να μιλήσει σχετικά.

«Έχω βγάλει πολλά χρήματα, αλλά θέλω να απολαμβάνω τη ζωή και να μην αγχώνομαι για να φτιάχνω τον τραπεζικό μου λογαριασμό. Χαρίζω πολλά και ζω απλά. Όλοι γνωρίζουμε ότι η καλή υγεία είναι πολύ πιο σημαντική», έχει αναφέρει ο ίδιος σε συνεντεύξεις του.

Το 1991 η μικρή αδερφή του, Κιμ, διαγνώστηκε με λευχαιμία με την οποία πάλεψε για 10 χρόνια προτού μπει σε φάση ύφεσης.

«Εκείνη ήταν πάντοτε δίπλα μου, οπότε κι εγώ θα είμαι πάντοτε δίπλα της», δήλωσε σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα «The Sun» καθώς βγήκε στην επιφάνεια πως έβαλε στον… πάγο τα γυρίσματα των sequels του The Matrix προκειμένου να σταθεί στην αδερφή του που έδινε τη δική της μάχη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ