Πυρκαγιά στο κτήριο του Κοινοβουλίου της Νότιας Αφρικής
Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το πρωί της Κυριακής στην έδρα του Κοινοβουλίου της Νότιας Αφρικής στο Κέιπ Τάουν, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP που βρίσκονται στο σημείο.
«Η στέγη πήρε φωτιά και το κτήριο της Εθνοσυνέλευσης βρίσκεται επίσης στις φλόγες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης της πόλης, που ζήτησαν ενισχύσεις στο πεδίο.
«Η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και έχουν σημειωθεί ρήγματα στους τοίχους του κτηρίου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Η πυρκαγιά, που επεκτείνεται στους ορόφους του κτηρίου, ξέσπασε γύρω στις 05:30 ώρα Ελλάδας. Το πρωί φλόγες και μια πυκνή στήλη καπνού υψώνονταν πάνω από το κτήριο.
Τον Απρίλιο, πυρκαγιά που ξέσπασε στο όρος Table Mountain, που δεσπόζει της παραλιακής πόλης, είχε εξαπλωθεί καταστρέφοντας θησαυρούς της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου του Κέιπ Τάουν.
SPONSORED
Καλαμάτα: Στη θεία η επιμέλεια των παιδιών της 39χρονης που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της
11:50
Στις καλένδες το σχέδιο για την από κοινού κατασκευή μαχητικού αεροσκάφους από Γαλλία - Γερμανία
11:48
Αυτές είναι οι πόλεις με το καλύτερο φαγητό στον κόσμο για το 2026 - Μία ελληνική στην πρώτη 10άδα
11:38
Χρυσοχοΐδης: Ανησυχία για πιθανή αλλαγή στρατηγικής της Χαμάς – Ψάχνουμε ποιοι ανέθεσαν την αποστολή
11:34