Πυρκαγιά στο κτήριο του Κοινοβουλίου της Νότιας Αφρικής
Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το πρωί της Κυριακής στην έδρα του Κοινοβουλίου της Νότιας Αφρικής στο Κέιπ Τάουν, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP που βρίσκονται στο σημείο.
«Η στέγη πήρε φωτιά και το κτήριο της Εθνοσυνέλευσης βρίσκεται επίσης στις φλόγες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης της πόλης, που ζήτησαν ενισχύσεις στο πεδίο.
«Η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και έχουν σημειωθεί ρήγματα στους τοίχους του κτηρίου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Η πυρκαγιά, που επεκτείνεται στους ορόφους του κτηρίου, ξέσπασε γύρω στις 05:30 ώρα Ελλάδας. Το πρωί φλόγες και μια πυκνή στήλη καπνού υψώνονταν πάνω από το κτήριο.
Τον Απρίλιο, πυρκαγιά που ξέσπασε στο όρος Table Mountain, που δεσπόζει της παραλιακής πόλης, είχε εξαπλωθεί καταστρέφοντας θησαυρούς της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου του Κέιπ Τάουν.
Στη φυλακή οι γονείς για την κακοποίηση των οκτώ παιδιών τους στο Ηράκλειο Κρήτης
19:49
Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία: «Τελειώνει η κρίση για τους F35 - Εγκαταλείπει τους S-400 η Άγκυρα»
19:40
Συνελήφθη 51χρονος για διάρρηξη ΑΤΜ στο Περιστέρι - Πάνω από 80.000 ευρώ η λεία του
19:28
Η FIFA απένειμε το «Βραβείο Ειρήνης» στον Τραμπ - Παραβρέθηκε στην κλήρωση του Μουντιάλ 2026 (Vid)
19:18