ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Αφρική: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο κτήριο του Κοινοβουλίου

Νότια Αφρική: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο κτήριο του Κοινοβουλίου
Η υπουργός Δημοσίων Έργων και Υποδομών, Πατρίσια ντε Λιλ, αναφέρει ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες AP Photo / Leon Knipe

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στην έδρα του Κοινοβουλίου της Νότιας Αφρικής στο Κέιπ Τάουν.

Η υπουργός Δημοσίων Έργων και Υποδομών, Πατρίσια ντε Λιλ, αναφέρει ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

«Η στέγη πήρε φωτιά και το κτήριο της Εθνοσυνέλευσης βρίσκεται επίσης στις φλόγες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης της πόλης, που ζήτησαν ενισχύσεις στο πεδίο.

Η πυρκαγιά, που επεκτάθηκε στους ορόφους του κτηρίου, ξέσπασε γύρω στις 05:30 ώρα Ελλάδας, από άγωνστη μέχρι στιγμής αιτία. Το πρωί φλόγες και μια πυκνή στήλη καπνού υψώνονταν πάνω από το κτήριο. Πυκνός καπνός έβγαινε από την οροφή του κτιρίου και από την είσοδο καθώς οι πυροσβέστες έριχναν νερό με αντλίες στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες η πυρκαγιά ξεκίνησε σε χώρο γραφείων και επεκτάθηκε σε ένα γυμναστήριο, δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Σμιθ, μέλος της δημαρχιακής επιτροπής του Κέιπ Τάουν, αρμόδιος για την ασφάλεια.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 05:00 ώρα Ελλάδας σε ένα παλιό κτίριο του Κοινοβουλίου.

Είναι σε αυτό το τεράστιο βικτωριανό κτήριο, με τη λευκή πρόσοψη και τα κόκκινα τούβλα, όπου ο τελευταίος πρόεδρος του απαρτχάιντ, ο Φ. Β. ντε Κλερκ, ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του 1990 το τέλος του ρατσιστικού καθεστώτος.

Οι δρόμοι της περιοχής αποκλείστηκαν αμέσως. Ο κλοιός ασφαλείας φθάνει μέχρι τον χώρο όπου είχαν εναποτεθεί λουλούδια, στο προαύλιο του γειτονικού καθεδρικού ναού του Αγίου Γεωργίου, ως φόρος τιμής στον ήρωα της μάχης κατά του απαρτχάιντ Ντέσμοντ Τούτου, η κηδεία του οποίου έγινε χθες.

Η σορός του αποτεφρώθηκε σήμερα το πρωί στην εκκλησία κατά τη διάρκεια ιδιωτικής τελετής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ