ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η στιγμή της επίθεσης τίγρη σε άνδρα σε ζωολογικό κήπο

ΗΠΑ: Η στιγμή της επίθεσης τίγρη σε άνδρα σε ζωολογικό κήπο
Ο άνδρας φαίνεται να στερεώνει το σώμα του στο φράκτη με το πόδι του στον αέρα και τον ώμο του στο χώμα, ενώ η τίγρης του είχε αρπάξει το χέρι Collier County Sheriff's Office via AP

Πλάνα από κάμερα που κυκλοφόρησαν από τις αρχές δείχνουν έναν άνδρα να ουρλιάζει από τον πόνο και να εκλιπαρεί για βοήθεια από την επίθεση μιας τίγρης Μαλαισίας, λίγο πριν ο αστυνομικός πυροβολήσει και σκοτώσει το ζώο που είχε αρπάξει το χέρι του άνδρα σε ζωολογικό κήπο της Φλόριντα των ΗΠΑ

«Σε παρακαλώ, σε παρακαλώ, βοήθησέ με, σε παρακαλώ», ούρλιαζε ο άνδρας καλώντας σε βοήθεια τον αστυνομικό.

Στα πλάνα, ο άνδρας φαίνεται να στερεώνει το σώμα του στο φράκτη με το πόδι του στον αέρα και τον ώμο του στο χώμα, ενώ η τίγρης του είχε αρπάξει το χέρι.

«Εκτιμάται ότι προσπαθούσε να ταΐσει ή να χαϊδέψει την τίγρη μέσα από τον φράκτη μέχρι που η τίγρη μπόρεσε να τον φτάσει και να τραβήξει το χέρι του μέσα στο περίβλημα», εκτιμούν οι αρχές.

Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 20 ετών, ο οποίος εργαζόταν σε μια εταιρεία καθαρισμού για λογαριασμό του ζωολογικού κήπου, τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται.

Μπήκε, το βράδυ της Τετάρτης 29 Δεκεμβρίου, μετά το κλείσιμο για το κοινό του ζωολογικού κήπου, «σε μια απαγορευμένη ζώνη, κοντά σε έναν τίγρη που βρισκόταν μέσα στον περιφραγμένο χώρο του», εξήγησε η αστυνομία της κομητείας Κόλιερ, όπου βρίσκεται ο ζωολογικός κήπος της πόλης Νάπολης.

Στη συνέχεια, ο άνδρας πέρασε το χέρι του μέσα από ένα άνοιγμα της περίφραξης και «χάιδευε ή τάιζε το ζώο», σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της αστυνομίας, όταν ο τίγρης του το άρπαξε.

Αφού κλώτσησε μία φορά τον φράχτη σε μια προσπάθεια να απελευθερώσει τον άνδρα από τα δόντια του ζώου, ο πρώτος αστυνομικός που έσπευσε στο σημείο πυροβόλησε εναντίον του τίγρη, σκοτώνοντας τον Έκο ηλικίας 8 ετών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

Ο ζωολογικός κήπος, ανακοίνωσε στον ιστότοπό του ότι παρέχει στο προσωπικού του ψυχολογική βοήθεια μπροστά στο «πένθος».

Μηνύματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους αλλά και σχόλια με τα οποία ο κόσμος εξέφραζε τη λύπη του είχαν κατακλύσει σήμερα το πρωί τη σελίδα του ζωολογικού κήπου στο Facebook, με τους χρήστες να μιλούν για τον «περιττό» θάνατο ενός «υπέροχου τίγρη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ