ΚΟΣΜΟΣ

Ανακαλύφθηκε τούνελ 800 μέτρων με ναρκωτικά αξίας $22 εκατ. (pics)

Ανακαλύφθηκε τούνελ 800 μέτρων με ναρκωτικά αξίας $22 εκατ. (pics)
US DEPARTMENT OF JUSTICE

Ένα τούνελ στα σύνορα της Καλιφόρνια με το Μεξικό, μήκους 800 μέτρων, ανακάλυψαν οι αμερικανικές Αρχές και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, πρόκειται για το μακρύτερο συνοριακό τούνελ που έχει βρεθεί ποτέ.

Το σημαντικότερο, εύρημα όμως δεν είναι το τούνελ αυτό καθέ αυτό. Όπως γράφει το CNN, οι Ομοσπονδιακοί Αστυνομικοί βρήκαν δύο τόνους κοκαΐνη και επτά τόνους μαριχουάνα. Η συνολική αξία των ναρκωτικών στον δρόμο υπολογίστηκε σε 22 εκατομύρια δολάρια.

TUNNEL2

REUTERS / MIKE BLAKE

TUNNEL1

REUTERS / MIKE BLAKE

Το τούνελ ξεκινούσε από ένα σπίτι στην Τιχουάνα του Μεξικό και κατέληγε στη γειτονιά του Σαν Ντιέγκο, Οτάι Μέσα, όπου η έξοδός του καλυπτόταν από βιομηχανικά απόβλητα χωματερής. Εντός του τούνελ είχε τοποθετηθεί σύστημα εξαερισμού, φωτισμός και ένα μεγάλο ασανσέρ το οποίο οδηγούσε σε μια ντουλάπα της κατοικίας στην Τιχουάνα.

Σύμφωνα με το CNN, Αμερικανοί αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τυχαία τους εμπόρους οι οποίοι τους οδήγησαν μέχρι τη χωματερή της Καλιφόρνια. Στη συνέχεια ανακάλυψαν το τούνελ, εντόπισαν τα ναρκωτικά και μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει σε έξι συλλήψεις.

U.S.-Mexico drug tunnel spanned 800 yards, held 2 tons of cocaine

Azadeh Ansari By CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ