ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Γυναίκες καμικάζι αυτοκτονίας σκότωσαν οκτώ σε προσφυγικό καταυλισμό

Νιγηρία: Γυναίκες καμικάζι αυτοκτονίας σκότωσαν οκτώ σε προσφυγικό καταυλισμό
Μέλος πολιτοφυλακής στο Καμερούν περιπολεί υπό τον φόβο επιθέσεων της Μποκο Χαραμ REUTERS/Joe Penney

Δυο γυναίκες βομβίστριες αυτοκτονίας σκότωσαν τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους σε προσφυγικό καταυλισμό όπου διαμένουν όσοι έχουν εκδιωχθεί από την τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ από την βορειοδυτική Νιγηρία, σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας.

Οι επιθέσεις έγιναν νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην πόλη Μπάνκι, κοντά στα σύνορα με το Καμερούν. Κατά μια παλαιότερη βομβιστική επίθεση στο Μπόρνο, τον Φεβρουάριο, είχε 60 νεκρούς.

Οι πληροφορίες που αφορούν την επίθεση καθυστέρησαν να μεταδοθούν αφού το Μπάνκι είναι απομονωμένο και αποκομμένο από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Η πολιτεία του Μπόρνο αποτελεί «γενέτειρα» της Μπόκο Χαράμ από όπου ξεκίνησε την δράση της επτά χρόνια πριν. Η οργάνωση έχει στόχο να εγκαθιδρύσει ένα ανεξάρτητο κράτος στο οποίο θα εφαρμόζεται αυστηρά ο νόμος της σαρία.

«Δυο γυναίκες καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένες μέσα στον καταυλισμό με διαφορά λίγων λεπτών η μια από την άλλη», δήλωσε ο Χαλίντ Ατζί, μέλος της ομάδας ασφαλείας της κοινότητας.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου στο Reuters, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από δεκαπέντε τραυματίστηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ