ΚΟΣΜΟΣ

Αϊτή: Απόπειρα δολοφονίας κατά του πρόεδρου Αριέλ Ανρί

Αϊτή: Απόπειρα δολοφονίας κατά του πρόεδρου Αριέλ Ανρί
Ο Αριέλ Ανρί (φωτογραφία) ανέλαβε την πρωθυπουργία μετά τη δολοφονία του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ τον περασμένο Ιούλιο AP Photo/Odelyn Joseph, File

Ένοπλοι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον πρωθυπουργό της Αϊτής, Αριέλ Ανρί, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, το Σάββατο, για την επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, το γραφείο του.

«Συμμορίτες και τρομοκράτες» προσπάθησαν να πυροβολήσουν τον πρωθυπουργό σε μία εκκλησία, στην πόλη Γκονέβ, στη βόρεια Αϊτή, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η τελετή για τα 218 χρόνια από την ανεξαρτησία της χώρας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν από τα πυρά. Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τον απολογισμό.

Το γραφείο του πρωθυπουργού της Αϊτής ανακοίνωσε ότι έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης σε βάρος των υπόπτων που πυροβόλησαν την αυτοκινητοπομπή του Ανρί.

Η επίθεση εντείνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια των αξιωματούχων στην Αϊτή, η οποία έχει βυθιστεί σε πολιτική αναταραχή μετά τη δολοφονία του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ, τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Αριέλ Ανρί ανέλαβε την πρωθυπουργία λίγο αργότερα. Ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί προεδρικές εκλογές για την ανάδειξη του διαδόχου του Μοΐζ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ