ΚΟΣΜΟΣ

Αισιοδοξία από Βρετανία: Με λιγότερα βαριά συμπτώματα οι ασθενείς κορωνοϊού που νοσηλεύονται

Αισιοδοξία από Βρετανία: Με λιγότερα βαριά συμπτώματα οι ασθενείς κορωνοϊού που νοσηλεύονται
Ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι περίπου ο μισός σε σχέση με πριν από ένα χρόνο στη Βρετανία AP Photo/Alberto Pezzali

Λιγότερο βαριά συμπτώματα σε σχέση με πριν από καιρό εμφανίζουν σε γενικές γραμμές οι ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανίδα υπουργός αρμόδια για τα εμβόλια.

«Επί του παρόντος, αν δείτε τους ανθρώπους που έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο, διακομίζονται με λιγότερο σοβαρά συμπτώματα σε σχέση με πριν», δήλωσε στο Sky News η υπουργός Δημόσιας Υγείας και Εμβολίων του Ηνωμένου Βασιλείου, Μάγκι Θρουπ.

«Ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι περίπου ο μισός σε σχέση με πριν από ένα χρόνο - και αυτό δείχνει τη δύναμη του εμβολίου», είπε η ίδια.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις δεν απέτρεψαν πάντως τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, να προειδοποιήσει τη Δευτέρα ότι τα νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο θα υποστούν «σημαντική» πίεση τις επόμενες εβδομάδες, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο νέων περιορισμών.

Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η πίεση στο NHS [τη δημόσια αρχή Υγείας], στα νοσοκομεία μας, θα είναι σημαντική κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων και ίσως περισσότερο» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο περιθώριο επίσκεψης σε εμβολιαστικό κέντρο στην Αγγλία.

«Αναμφίβολα, η Όμικρον συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα», συμπλήρωσε ο ίδιος, όμως είναι «προφανώς λιγότερο μολυσματική» σε σύγκριση με άλλες παραλλαγές όπως η Άλφα και η Δέλτα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ