ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γαλλία: Κομφούζιο στη Βουλή για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Κορωνοϊός - Γαλλία: Κομφούζιο στη Βουλή για το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Αναβλήθηκε η συζήτηση για την υποχρεωτική η επίδειξη από τους Γάλλους πολίτες πιστοποιητικού εμβολιασμού για είσοδο σε εστιατόριο, κινηματογράφους ή μέσα μεταφοράς (Φωτογραφία αρχείου) AP Photo / Michel Euler

Έντονες διαφωνίες επικράτησαν στην Κάτω Βουλή στη Γαλλία κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συνεδρίαση.

Με το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου θα καθίστατο υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού από τους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε ένα εστιατόριο, σε κινηματογράφους ή να επιβιβαστούν σε τρένο.

Οι τεταμένες συνομιλίες σχετικά με τον νέο νόμο, ο οποίος θα καταργούσε την επιλογή της επίδειξης αρνητικού τεστ αντί του εμβολιασμού, ανεστάλησαν μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έπειτα από ψηφοφορία στην οποία η πλειοψηφία των βουλευτών τάχθηκε υπέρ της αναστολής της συνεδρίασης.

Οι αρχηγοί των διαφόρων κοινοβουλευτικών ομάδων θα πρέπει τώρα να ορίσουν μια νέα ημερομηνία για την επανέναρξη της συζήτησης, όπως ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Ανί Ζενεβάρ.

Μόλις ψηφιστεί στην Εθνοσυνέλευση ο νέος νόμος θα πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία προτού τεθεί σε ισχύ στις 15 Ιανουαρίου.

Η τεταμένη συνεδρίαση χθες υπογράμμισε αυτό που τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση χαρακτήρισαν εκτεταμένη κόπωση από την πανδημία και τα μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Η προταθείσα αυστηροποίηση των προστατευτικών μέτρων έχει προκαλέσει την οργή των αντιεμβολιαστών και κάποιοι βουλευτές λένε ότι αντιμετωπίζονται με επιθετικότητα και έχουν δεχτεί βίαιες απειλές και βανδαλισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ