ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ με το θάνατο παιδιών σε πυρκαγιά

Τραγωδία στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ με το θάνατο παιδιών σε πυρκαγιά
Δραματικές ώρες στη συνοικία Φέρμοντ της Φιλαδέλφεια AP Photo/Matt Rourke

Δεκατρείς άνθρωποι, ανάμεσά τους επτά παιδιά, βρήκαν τραγικό θάνατο σε τριώροφο κτήριο που τυλίχθηκε στις φλόγες στο κέντρο της Φιλαδέλφειας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έφθασαν κατά τις 06.40 το πρωί (τοπική ώρα) και έδωσαν μάχη με τις φλόγες για περίπου 50 λεπτά προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στον δεύτερο όροφο του κτηρίου.

Ο εκπρόσωπος των πυροσβεστών, Κρεγκ Μέρφι. επιβεβαίωσε ότι «επτά παιδιά» βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων στο κτήριο που τυλίχθηκε στις φλόγες στη συνοικία Φέρμοντ.

Η ακριβής ηλικία των παιδιών δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί.

«Προσευχηθείτε για αυτά τα παιδιά» δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Φιλαδέλφεια Τζιμ Κένεϊ.

Οκτώ άνθρωποι κατάφεραν να βγουν από το κτήριο χρησιμοποιώντας μία από τις δύο εξόδους, ανέφερε από πλευράς του ο Κρεγκ Μέρφι μιλώντας στον Τύπο.

«Ήταν τρομερό. Κάνω αυτήν τη δουλειά περίπου 35 χρόνια και ίσως πρόκειται για μία από τις χειρότερες πυρκαγιές που έχω δει ποτέ» δήλωσε.

Ένα παιδί και ένας ενήλικας διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία.

Στο κτίριο υπήρχαν τέσσερις ανιχνευτές καπνού, ωστόσο δεν ενεργοποιήθηκαν, σύμφωνα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής.

Υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με το πότε έγινε επιθεώρηση στους ανιχνευτές καπνού.

Η πυροσβεστική υπηρεσία αναφέρει πως επιθεωρήθηκαν τελευταία φορά το 2020, ενώ ο Ντινές Ιντάλα, αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Κοινωνικής Στέγης της Φιλαδέλφειας, είπε σε δημοσιογράφους ότι η τελευταία ετήσια επιθεώρηση έγινε τον Μάιο του 2021.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο κτήριο, που ανήκει στην υπηρεσία του, υπήρχαν διαμερίσματα για δύο οικογένειες και 26 άνθρωποι διέμεναν εκεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ