ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός- Ταϊλάνδη: Αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού λόγω της Όμικρον

Κορωνοϊός- Ταϊλάνδη: Αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού λόγω της Όμικρον
Με την μετάλλαξη Όμικρον να καλπάζει και στην Ταϊλάνδη, η χώρα, αύξησε το επίπεδο συναγερμού, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου του υπουργείου Υγείας AP Photo

Με την μετάλλαξη Όμικρον να καλπάζει και στην Ταϊλάνδη, η χώρα, αύξησε το επίπεδο συναγερμού, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου του υπουργείου Υγείας.

Η αλλαγή του επιπέδου του συναγερμού από την τρίτη στην τέταρτη βαθμίδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανοίγει τον δρόμο για πιθανά μέτρα τα οποία μπορεί να ακολουθήσουν, όπως το κλείσιμο περιοχών που κρίνεται ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος μετάδοσης και η επιβολή περιορισμών στις εσωτερικές μετακινήσεις ή τις δημόσιες συγκεντρώσεις.

«Η Ταϊλάνδη εισήλθε σε ένα νέο κύμα λοιμώξεων, στο οποίο τα νέα κρούσματα θα αυξάνονται γρήγορα», δήλωσε ο μόνιμος γραμματέας του υπουργείου Υγείας Κιατίφουμ Ουονγκράτζιτ.

«Το επίπεδο 4 σημαίνει ότι μπορεί να κλείσουμε περιοχές υψηλού κινδύνου και να ανακοινώσουμε περισσότερα μέτρα», πρόσθεσε.

Η κίνηση αυτή γίνεται εν μέσω αιφνίδιας αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων από την αρχή του έτους.

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε 5.775 νέα κρούσματα σήμερα, τα οποία αυξήθηκαν κατά 48% από την προηγούμενη ημέρα και είναι σχεδόν τα διπλάσια από αυτά που καταγράφηκαν την 1η Ιανουαρίου.

Η χώρα αυτή στην νοτιοανατολική Ασία έχει εμβολιάσει περίπου το 69,1% των κατοίκων της, οι οποίοι υπολογίζονται σε 72 εκατομμύρια, με τις δύο δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19, αλλά μόνον το 10,9% από αυτούς έχει λάβει αναμνηστική δόση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ