Ο 'Αντονι Μπλίνκεν μίλησε με τον Καζάκο ΥΠΕΞ για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Καζακστάν
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, 'Αντονι Μπλίνκεν, συνομίλησε την Πέμπτη με τον υπουργό Εξωτερικών του Καζακστάν Μουχτάρ Τλεουμπερντί σχετικά με τη συνεχιζόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Καζακστάν, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Ο υπουργός επανέλαβε την πλήρη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στους συνταγματικούς θεσμούς του Καζακστάν και στην ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και υποστήριξε μια ειρηνική επίλυση της κρίσης με σεβασμό των δικαιωμάτων», αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Νέα βίαια επεισόδια μαίνονται σήμερα στο Αλμάτι, την κύρια πόλη του Καζακστάν, μετά την ανάπτυξη από τη Ρωσία αλεξιπτωτιστών κατά τη διάρκεια της νύχτας για να καταστείλουν την εξέγερση σε όλη τη χώρα, πρώην σοβιετικό κράτος που είναι στενά συνδεδεμένο με τη Μόσχα.
Τουρκία: 15χρονη τραυμάτισε με μαχαίρι πέντε συμμαθητές της έξω από σχολείο στην Κωνσταντινούπολη
10:35
Χανιά: Συνελήφθη Αμερικανίδα που φέρεται να φωτογράφιζε τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Σούδα
10:34
Δύο νεκροί σε παραλίες των Μαλίων στην Κρήτη μέσα σε λίγες ώρες
10:23
Προβληματική η συγκέντρωση στον τομέα του AI στην Ασία προειδοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα
10:23