ΚΟΣΜΟΣ

Στο Ηράκλειο η 19χρονη Βελγίδα που κάνει το γύρο του κόσμου με μονοκινητήριο αεροσκάφος

Στο Ηράκλειο η 19χρονη Βελγίδα που κάνει το γύρο του κόσμου με μονοκινητήριο αεροσκάφος
Η 19χρονη ξεκίνησε το ταξίδι στις 18 Αυγούστου από το Βέλγιο και υπολογίζει ότι θα το ολοκληρώσει στις 13 Ιανουαρίου Instagram # fly.zolo

Στο Ηράκλειο Κρήτης προσγειώθηκε την Κυριακή η 19χρονη Ζάρα Ράδερφορντ από το Βέλγιο, η οποία κάνει το γύρο του κόσμου με το μονοκινητήριο αεροσκάφος της επιδιώκοντας να σπάσει τρία παγκόσμια ρεκόρ.

Η Ζάρα Ράδερφορντ διεκδικεί να γίνει η πρώτη γυναίκα από το Βέλγιο που κάνει το γύρο του κόσμου με μονοκινητήριο αεροσκάφος, η πρώτη γυναίκα που κάνει το γύρο του κόσμου με αεροσκάφος κατηγορίας υπέρ-ελαφρύ και η νεότερη γυναίκα που κάνει μόνη της το γύρο του κόσμου.

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου την 19χρονη υποδέχθηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, Νίκος Μακράκης, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξήγησε πόσο ιδιαίτερο είναι το εγχείρημα της 19χρονης.

«Το κορίτσι αυτό είναι πραγματικά θαρραλέο και επίμονο. Με ενθουσιασμό την άκουσα να λέει πόσο συγκεντρωμένη είναι στο στόχο της. Όπως μας είπε, ο στόχος αυτός την κρατάει να μη σκέφτεται τις δυσκολίες που συναντάει στον αέρα κάποιες φορές» δήλωσε ο κ. Μακράκης.

Η 19χρονη ξεκίνησε το ταξίδι στον κόσμο στις 18 Αυγούστου από το Βέλγιο και υπολογίζει ότι θα το ολοκληρώσει στις 13 Ιανουαρίου.

«Έχει μέχρι στιγμής επισκεφθεί 48 χώρες. Μετά την Ελλάδα, θα βρεθεί στη Βουλγαρία, τη Σλοβακία, τη Γερμανία και θα επιστρέψει στο Βέλγιο, ολοκληρώνοντας το ταξίδι στον κόσμο» συμπλήρωσε ο κ. Μακράκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι ίσως οι υπολογισμοί της να «μην πέσουν ακριβώς μέσα και το ταξίδι να ολοκληρωθεί μια δυο μέρες αργότερα -λόγω των καιρικών συνθηκών- αλλά αυτό που κάνει η 19χρονη, είναι πραγματικά υπέροχο».

Σε ότι αφορά το ταξίδι της προς το Ηράκλειο, η ίδια όπως είπε ο κ. Μακράκης υποστήριξε ότι ήταν πολύ καλό λόγω των καλών καιρικών συνθηκών.

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση και πραγματικά με εντυπωσίασε, ήταν η κουβέντα που την άκουσα να λέει, όταν τη ρώτησα αν φοβάται. Μου απάντησε ότι μέσα σε αυτό το αεροσκάφος που ζυγίζει μόλις 300 κιλά υπάρχουν στιγμές που παρακαλάει να μη σβήσει η μηχανή. Δεν είναι εύκολο να πετάς με ένα τέτοιο αεροσκάφος μέσα στο χειμώνα τον Ειρηνικό, τον Ατλαντικό ή τον Ινδικό» προσέθεσε ο κ. Μακράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ