ΚΟΣΜΟΣ

Περού: Η Κέικο Φουχιμόρι περνάει με ήπια συμπτώματα τον κορωνοϊό

Περού: Η Κέικο Φουχιμόρι περνάει με ήπια συμπτώματα τον κορωνοϊό
Από την μετάλλαξη Όμικρον, μολύνθηκε η ατυχήσασα υποψήφια της λαϊκιστικής δεξιάς για την προεδρία του Περού,  Κέικο Φουχιμόρι AP Photo

Από την μετάλλαξη Όμικρον, μολύνθηκε η ατυχήσασα υποψήφια της λαϊκιστικής δεξιάς για την προεδρία του Περού,  Κέικο Φουχιμόρι, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ίδια. 

«Σας ενημερώνω ότι διαγνώστηκα θετική (...). Τα συμπτώματα είναι πολύ ήπια και θα παραμείνω σε απομόνωση» όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ανέφερε μέσω Twitter η κυρία Φουχιμόρι, προσθέτοντας πως θα συμμετάσχει ψηφιακά στο μνημόσυνο της μητέρας της, που πέθανε την 8η Δεκεμβρίου στη Λίμα έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Η Κέικο Φουχιμόρι, 46 ετών, το μεγαλύτερο παιδί του εγκάθειρκτου το τρέχον διάστημα πρώην προέδρου Αλμπέρτο Φουχιμόρι (1990-2000), ηττήθηκε με διαφορά 40.000 ψήφων στις προεδρικές εκλογές του Ιουλίου από τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής αριστεράς Πέδρο Καστίγιο.

Το Περού – η χώρα που καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη θνητότητας της COVID-19 κατά κεφαλήν στον κόσμο, με 6.122 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων, σύμφωνα με υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση τα επίσημα στοιχεία – ανακοίνωσε το Σάββατο ρεκόρ 16.135 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες.

Ως τώρα ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στο κράτος της Λατινικής Αμερικής ξεπερνά τους 203.000 νεκρούς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 επί συνόλου 2 και πλέον εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 από την εκδήλωση της πανδημίας στην επικράτειά του, τον Μάρτιο του 2020.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ