Πρώην εργαζόμενος στο αεροδρόμιο ένας από τους τρομοκράτες των Βρυξελλών
Σαν την παλάμη του χεριού του γνώριζε το αεροδρόμιο Ζαβεντέμ ο ένας εκ των βομβιστών αυτοκτονίας που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες, καθώς εργαζόταν εκεί επί πέντε χρόνια.
Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός VTM, ο Ναχίμ Λααχραουί, εκ των τρομοκρατών που έχασαν τη ζωή τους κατά την επίθεση, εργαζόταν στο Ζαβεντέμ έως και το 2012.
Παρότι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πια ακριβώς ήταν τα καθήκοντά του, θεωρείται δεδομένο ότι γνώριζε πολύ καλά κάθε λεπτομέρεια σχετικά με τους χώρους του αεροδρομίου, όπως επίσης γνώριζε και τις αδυναμίες σε ό,τι αφορά στην ασφάλειά του.

REUTERS / HANDOUT
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το VTM, λίγο καιρό πριν σημειωθούν οι πολύνεκρες επιθέσεις, οι Αρχές του αεροδρομίου είχαν ανακαλύψει ένα κρυφό δωμάτιο το οποίο και χρησιμοποιείτο ως χώρος προσευχής. Έπειτα από αίτημα της αστυνομίας, ο χώρος σφραγίστηκε, ωστόσο υπήρχε έντονη ανησυχία, ειδικά μετά την αποκάλυψη ότι στο αεροδρόμιο εργάζονταν τουλάχιστον 50 άτομα που υποστήριζαν το Ισλαμικό Κράτος.
Grammy 2026: Όταν το κόκκινο χαλί έγινε σκηνή τόλμης, λάμψης και υψηλής μόδας
07:50
Θυελλώδεις άνεμοι στην Κάρπαθο: Βίντεο καταγράφει τη «μάχη» καπετάνιου να δέσει το πλοίο στο λιμλάνι
07:43
Πτωτικά οι τιμές του πετρελαίου στη σκιά των δηλώσεων Τραμπ για Ιράν: Απώλειες άνω του 3%
07:41
Τράπεζες: Με σταθερή πολιτική διανομής μερισμάτων γίνονται πόλος έλξης για νέους επενδυτές
07:33