ΚΟΣΜΟΣ

Παραδοχή Τζόκοβιτς: Ναι, ήμουν θετικός και «έσπασα» την καραντίνα

Παραδοχή Τζόκοβιτς: Ναι, ήμουν θετικός και «έσπασα» την καραντίνα
Η δραστηριότητά του μετά τη διάγνωσή του έχει γίνει αντικείμενο έρευνας από την αυστραλιανή κυβέρνηση, η οποία ακόμη δεν έχει αποφανθεί οριστικά αν θα του επιτρέψει τη συμμετοχή του στο Open AP Photo/Mark Baker

Στην παραδοχή ότι «έσπασε» την περίοδο απομόνωσης που υποχρεούταν να τηρήσει, όταν τον περασμένο μήνα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, προχώρησε το βράδυ της Τρίτης ο Νόβακ Τζόκοβιτς, περιγράφοντας την πράξη του ως «λανθασμένη κρίση».

Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο κορυφαίος τενίστας παραδέχθηκε ότι δύο μέρες αφότου είχε διαγνωστεί θετικός, στις 16 Δεκεμβρίου, είχε συναντήσει έναν δημοσιογράφο για συνέντευξη.

«Δέχομαι ότι θα έπρεπε να το είχα αναβάλει», έγραψε.

Η δραστηριότητά του μετά τη διάγνωσή του έχει γίνει αντικείμενο έρευνας από την αυστραλιανή κυβέρνηση, η οποία ακόμη δεν έχει αποφανθεί οριστικά αν θα του επιτρέψει ή όχι την είσοδο στη χώρα, παρά τη δικαστική του νίκη, τη Δευτέρα.

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος είναι ανεμβολίαστος, επιθυμεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open, που ξεκινάει στις 17 Ιανουαρίου.

«Ένιωσα υποχρεωμένος να προχωρήσω και να κάνω τη συνέντευξη στην L'Equipe καθώς δεν ήθελα να απογοητεύσω τον δημοσιογράφο», έγραψε ο Τζόκοβιτς στην ανάρτηση στο Instagram. «[Εξασφάλισα] ότι αποστασιοποιήθηκα κοινωνικά και φορούσα μάσκα εκτός από τις περιπτώσεις που με τραβούσαν φωτογραφία».

Υποστήριξε επίσης ότι άλλες αναφορές για δημόσιες εμφανίσεις του μετά το θετικό του τεστ στις 16 Δεκεμβρίου αποτελούν «παραπληροφόρηση».

«Ζούμε σε στιγμές πρόκλησης σε μια παγκόσμια πανδημία και μερικές φορές αυτά τα λάθη μπορούν να συμβούν», υπογράμμισε προσπαθώντας να αιτιολογήσει την πράξη του.

Ο κορυφαίος τενίστας είπε ότι, παρά το γεγονός ότι δεν είχε συμπτώματα, έκανε ένα γρήγορο τεστ αντιγόνου στις 16 Δεκεμβρίου, το οποίο ήταν αρνητικό, πριν κάνει τεστ PCR την ίδια ημέρα.

Πρόσθεσε ότι απένειμε βραβεία σε παιδιά σε μια εκδήλωση την επόμενη μέρα, ενώ ήταν ασυμπτωματικός και «αισθανόταν καλά».

«Δεν είχα λάβει την ειδοποίηση για το θετικό αποτέλεσμα PCR παρά μόνο έπειτα από εκείνο το συμβάν (την εκδήλωση στις 17 Δεκεμβρίου)», επισήμανε στην ανάρτησή του.

Ο Τζόκοβιτς, εν τω μεταξύ, παραδέχτηκε επίσης ότι έκανε ψευδή δήλωση στο ταξιδιωτικό του έντυπο πριν από την είσοδο στην Αυστραλία.

https://www.instagram.com/p/CYnO7cDqbdj

ΔΗΜΟΦΙΛΗ